Kıymet Aslan


Şair Kahraman Tazeoğlu, bir dizi program kapsamında Bilecik’e geldi. Eren Kitapevi’nin
  Atatürk Bulvarı üzerindeki kitapevinde organize ettiği ve imza gününe ilgi büyüktü. İmza gününe katılımın yoğun olmasına rağmen sevenleri ile tek tek ilgilenen ve kitaplarını imzalayan Kahraman Tazeoğlu, Bilecik’e ilk defa geldiğini ve hızlı gelişerek büyüdüğüne dikkat çekti. Ayrıca Bileciklilerin kitap okuma anlamında da kendini iyi geliştirdiğini de belirtti. İmza gününü organize eden Eren Kitabevi sahibi Muharrem Akman ise Kahraman Tazeoğlu’nun yoğun ilgi görmesinin kendilerini şaşırtmadığını belirterek, sanatseverleri eser sahipleri ile buluşturmaya devam edeceklerini vurguladı. “Daha önce de Bozüyük’teki  şubemiz için Sayın Kahraman Tazeoğlu ile bir araya gelmiştik. İkinci kez kitap için bir araya gelmekten ve kitapsever Bilecik halkıyla şairimizi bir araya getirmenin memnuniyeti içindeyiz.”dedi.



Şair Tazeoğlu’nun programı ilk olarak, Pazaryeri HilmiDuralioğlu Lisesi’ndeki şiir dinletisi ve İmza günü etkinliğiyle başladı.  Saat 13.00’da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine de şiir dinletisi sunmasının ardından Eren Kitap  Kırtasiye de saat 15.00’da başlayan imza günü uzun kuyruklar neticesinde geç saatlere kadar sürdü. Yaklaşık 1000-1500 kişiye kitap imzaladığı öğrenildi.

“Bilecik kendini iyi geliştirmiş”

Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu, Bilecik’le ilgili düşüncelerinden şöyle bahsetti: “Bilecik’ten hep otobüsle geçerdim ve ben burayı sadece otobüsün kat ettiği yol kadar görürdüm. İlk defa Bilecik’i yakından görme ve tanıma imkanı buldum. Gördüğüm kadarıyla son dönemde Bilecik epeyce hızlı gelişmiş. Bilecik kendini iyi geliştirmiş, ayrıca kitap okuma anlamında da kendini iyi geliştirmiş. Bunda tabiî ki Üniversitenin de çok büyük katkısının olduğuna inanıyorum. Gençlerin daha çok kitap okuduğunu görüyorum bir yazar olarak buda beni tabiî ki çok mutlu ediyor.”dedi. 


Yazara ve geleceğe dair umutlar arttıran tablo

Kitaplarını imzalayan okuyucularının ilgisinden çok memnun olduğunu söyleyen Tazeoğlu, “Dışarıda yağmur var ve o insanlar saatlerdir dışarıda bir kitap imzalatmak için bekliyorlar. Burada sadece benimle 15 saniye olabilecekler ve bu 15 saniye için 3.5 saat bekliyorlar. Bu edebiyata, yazara ve geleceğe dair umutlarımın artmasında bana hakikaten çok katkı sağlıyor, güç veriyor ve omzumdaki sorumluluğu bir kat daha artıyor. Gençleri çok seviyorum, onlarla olmak gerçekten çok güzel. Eren Kitap’a da teşekkür ediyorum. Bugün bu güzelliklerin müsebbibi Eren Kitabevi’dir.  Bu anlamda Eren Kitabevi öncüdür.”dedi. 




Editör: TE Bilişim