Bilecik Arena programı tüm hızıyla kaldığı yerden devam ederken, Koronavirüsü nedeni ile bir müddet verilen aranın ardından programlarına başlayan ve 5 ortak yayın içeren programın bu haftaki konuğu Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin oldu.

Erşan Et'in sponsorluğunda,Bilecik Olay Haber’in sahibi İbrahim Rafet Sünetçi moderatörlüğünde gerçekleşen Bilecik Arena programında Başkan Semih Şahin, Yarın Gazetesi Temsilcisi Cafer Elmas, Değişim Gazetesi Temsilcisi Hande Nur Uysal, Haber 228 temsilcisi Aliosman Çelikal ve 11 Haber Temsilcisi Erhan Toka’nın sorularını yanıtladı.

Sorulan sorulara oldukça içten ve kendinden emin cevaplar veren Başkan Şahin, konuşmasına ilimizin renkli simalarından birisi olan ve geçtiğimiz gün vefat eden Fahri Mezarlıklar Müdürü lakaplı Küplülü Yaşar olarak bilinen Yaşar Yavaşca’ya Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Ardından gazetecilerin sorularına geçilirken, ilk olarak tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ölümlere neden olan Koronavirüsle mücadelede Belediye’nin rolünü anlatan Başkan Şahin, bu noktada Belediye olarak Bilecik merkezde 330 bin maske dağıtımının yapıldığını ve 24 saat duraksız çalıştıklarını vurguladı.

Koronavirüsten dolayı işleri yasaklanan esnafa yönelikte fon kurmak için İstanbul ve Ankara’dan önce çalışmalara başlandığını aktaran Belediye Başkanı Semih Şahin, fakat bunun yasaklandığını söyledi.

Merkez çay bahçesinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan meydan projesi hakkında ihalenin yapıldığını aktaran Başkan Şahin, Bilecik’in en önemli sorununun özel okul olduğunu, 2’nci sorunun ise altyapı sorunu olduğunu söylerken, altyapı çalışmalarının hummalı şekilde devam ettiğini belirtti.

Bu çalışmalar sonrasında Tevfikbey Caddesi ve bazı ara sokaklarda “parktan sonra yayalaştırma yapacağım” diyen Başkan Şahin, kendisine Belediye Başkanlığına geldiği dönemlerde geçmiş döneme ilişkin 300 dosya açıklayacağını söylediğinin sorulması üzerine, “zamanı gelince değerlendireceğim” derken, adaletin taraflı ve hukukçuların da şuanda cübbelerinde düğme olduğunu belirtti.

Belediye Meclisi’nde çözülemeyen ve Bilecik kamuoyunu çokça meşgul eden ve kendisi tarafından da veto edilen Benzinlik yapımındaki arsa konusuna değinen Başkan Şahin, ayrıca Belediye’nin borçlarıyla ilgili de Şubat ayındaki Belediye Meclisi’nde açıklanan rakamla şuanki borcun aynı olduğunu söyledi. Başkan Şahin, Belediye’nin aylık 5 Milyon TL gideri olduğunu da ifade etti.

Bilecik Belediyesi’nden Bozüyük Belediyesi’ne transfer olan ve Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Gölpazarı eski Belediye Başkanı Vedat Kazıcı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Şahin, “ben onu görevden almadım, Bozüyük Belediyesi onu Başkan Yardımcısı yapmak istedi. Aramızda herhangi bir kavga ve gürültü olmadı, benim personelimden birisi üst düzeyde bir göreve gelecekse ben ona muvafakat veririm” dedi.

Erken seçim olma ihtimaline ilişkin, “2024’e kadar ne yapacağımı biliyorum, planladım” diyen Belediye Başkanı Semih Şahin, olası bir erken seçimde yeniden aday olacağının sinyalini verirken, gençlerin siyasette önlerinin açılması gerektiğinin de altını çizdi.

Başkan Şahin’in yeni Devlet Hastanesi’nden Yenişehir yoluna, Şeyh Edebali Üniversitesi arazisinde kurulmakta olan KYK Yurdu’ndan, Belediye Başkan Yardımcılarına ve Belediye’nin yaptırmış olduğu memnuniyet anketi ile ilgili değerlendirmelerine kadar ayrıntılı açıklamalarını, Bilecik Arena’nın ortak yayınında; yarin11.com, bilecikolay.com, haber228.com, bilecik11.com ve 11haber.com sitelerinden izleyebilirsiniz.

Diğer yandan Belediye Başkanı Semih Şahin’in ayrıntılı haberlerini ileriki günlerde gazetemizden okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim