Bağımsız Belediye Başkanları Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in AK Parti Genel Merkezi tarafından dün gece aranarak partinin 28 Ocak Salı günü yapılacak olan grup toplantısında rozet takmak için Ankara’ya çağrıldıkları öğrenildi.

İlk kez gazetemizin gündeme getirdiği bağımsız belediye başkanları Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin AK Parti Genel Merkezine çağırılmışlar ve kendilerine partiye geçmeleri yönünde teklifte bulunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatı ile partiye davet edilen başkanların Genel Merkez görüşmeleri ne AK Parti Milletvekili Selim Yagcı nede İl Başkanı Fikret Karabıyık tarafından bilinmezken görüşmeyi onlarda haberimizden öğrenmişlerdi.

Gündeme bomba gibi düşen haberimizin ardından günlerdir bir takım görüşmeler ve haberler yazılıp çizildi ve beklenen gün geldi. Bağımsız Belediye Başkanlarının AK Parti’ye geçmek için Salı günkü grup toplantısında yer alacakları ve rozetlerinin bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı belirtilirken aldığımız kesin duyumlara göre; her iki bağımsız Belediye Başkanının davete kabul ettikleri ve Salı günü Ankara’da yapılacak olan AK Parti grup toplantısında rozet takma töreni için hazır bulanacakları öğrenildi.

31 Mart seçimlerinden önce AK Parti’den aday adayı olmalarına rağmen Belediye Başkanı adayı gösterilmeyen ve büyük bir cesaret örneği sergileyerek bağımsız olarak seçimlere giren ve kazanan Şahin ve Tekin, büyük bir demokrasi örneği göstermişlerdi.

Bağımsız aday olmalarına karşılık Milletvekili Selim Yağcı tarafından, “Bizim terenden inen bir daha terene binemez” açıklamalarına rağmen Şahin ve Tekin’in AK Parti’ye geçecek olmaları kamuoyu tarafından değişik yorumlara sebep olacağa benziyor.

Öte yandan teklif üzerine Tekin ve Şahin’in ilçeleri de bir takım görüşmeler yaptıkları ve halktan AK Parti’ye geçmeleri yönünde daha fazla talep geldiği öğrenilirken, iktidarda olan AK Parti’den ilçelerine hizmet alabilme adına başkanların teklifi kabul ettikleri gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim