Bilecik Mermeri tasarımla buluşuyor etkinliğinin 2.si Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Toplantıda Bilecik mermerinin daha yakından tanıtılması maksadıyla saha çalışmalarının başlatılması ve elde edilen bilgilerin bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi kararlaştırıldı. İlimiz, mermer sektöründe Türkiye ekonomisinde önemli yer tutmakta ve Bilecik mermerleri hem ulusal hem de uluslararası pazarda çok iyi tanınmakta.

Bilecik'te süsleme ve yapı taşının kesilmesi, şekil verilmesi ve kullanılabilir hale getirilmesi adı altında mermer sektörü birinci derecede öne çıkan sektörler arasında yer almakta.

Bilecik’in ulusal ve bölgesel anlamda tanınırlığının ve bilinirliğinin ar-tırılmasına destek olma amacıyla Bilecik TSO ve BEBKA tarafından ortaklaşa yürütülen Etkinlik kapsamında Bilecik Mermeri odak nokta olarak kabul edilip, Bilecik Mermerinin tanıtılması faaliyetlerinin başlaması üzerine çalış-malar yapılmakta.

Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor Projesinin detaylarını konuşmak üzere Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman KELEŞ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr Murat YURDAKUL, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. T. Fikret UÇAR, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Doç. Rahmi ATALAY, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Özlem MUMCU UÇAR, Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğr. Gör Emin ARSLAN katılımlarıyla Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelerek karşılıklı görüşmelerde bulundular.

Gerçekleşen toplantıda, Bilecik mermerinin daha yakından tanıtılması maksadıyla saha çalışmalarının başlatılması ve elde edilen bilgilerin bir sonraki toplantıda değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim