Cafer Elmas

Bilecik'te bir özel tahlil laboratuvar kabini, üç devlet doktoruna yapılan operasyonlar, soruşturma ve şok iddialar çok konuşulacak.

Yapılan operasyonlar ve soruşturmalara Yarın Gazetesi ulaştı. Soruşturma devam ettiği için sağlık kabini ve doktorların isimlerini vermeyeceğimiz olay müfettiş soruşturması sonucu somut olarak ortaya çıkacak ve devletin ne kadar zarara uğratıldığının ekonomik boyutunun da belirlemesi bekleniyor.

Soruşturma kapsamında 2 doktorun suçsuz bulunduğu, bir doktora ise Valilik tarafından soruşturma izni verildiği de gelen bilgiler arasında.

İDDİALAR İSE ŞU ŞEKİLDE:

Özel bir sağlık kabini hasta muayene ediyor, tahliller istiyor ve  bu kabinin sahibi yetkilisi T.K. adındaki doktor aile hekimliği yapan H.B., O.A., L.Y.’den bir takım yardım görüyor. İddiaya göre Hastalara reçete yazan, tahlil isteyen T.K. adındaki doktor arkadaşı H.B.’nin kaşesini ve bazı formlarını kullanıyor.

Emniyet Sağlık kabinin de kaşe buldu

İddiaya göre Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri ihbarı değerlendirerek bu sağlık kabinine operasyon düzenlediler ve burada yapılan aramada bazı evrakların yanısıra H.B. adındaki aile hekimi doktorun kaşesini  ve bazı formlarını buldular. Konunun yargıya taşınması ile birlikte olayın detaylarının incelenmesi için Bakanlık’tan Müfettiş talep edildi.

Bakanlık Müfettişleri burada

Yine iddiaya göre Sağlık Bakanlığı’ndan gelen müfettişler konuyu incelemeye aldılar. Doktorların ifadesine başvuran müfettişler konuyu enine boyuna incelemeye alarak devletin zarara uğrayıp uğramadığını araştırıyor.

Valilik soruşturma izni verdi

Yine iddialara göre üç doktor için yapılan incelemede aile hekimlerinden O.A ve L.Y. suçsuz bulunurken, H.B. adındaki aile hekimi için Vali Ahmet Hamdi Nayir soruşturma izni verdi.

Soruşturma iznine itiraz

Valilik tarafından soruşturma izni verilen H.B. adındaki doktorun soruşturma iznine itiraz ederek Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvurmaya hazırlandığı gelen iddialar arasında. H.B. verdiği ifadede daha önceden çalıştığı sağlık biriminden yeni yerine taşındığı esnada kaşesinin kaybolabileceği, sağlık kabininde bulunabileceği ve bundan da kendisinin haberi olmadığı yönünde olduğu yine gelen iddialar arasında.

Müfettiş soruşturması herşeyi çözecek

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen müfettişlerin konuyu enine boyuna incelediği öğrenilirken, soruşturmanın tamamlanması sonrası iddiaların gerçek yüzü ortaya çıkarken, adli mercilerin ve Emniyet Müdürlüğü’nün de konuya ilişkin araştırma ve incelemelerinin devam ettiği de gelen iddialar arasında bulunuyor.

NOT: Özel Tahlil Laboratuvarı Kabini, doktorların isimleri ve nerede Aile Hekimliği yaptıklarına Yarın Gazetesi olarak ulaştık. Fakat soruşturma devam ettiği için doktor isimlerini ve sağlık kabininin ismini şuan için yazmıyor. Soruşturmanın tamamlanmasından sonra yazabileceğimizi tüm okuyucularımıza duyururuz.

Editör: TE Bilişim