Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr.Ferhat Damkacı 250 yatak kapasiteli Bozüyük Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesi sonrası yaptığı açıklamalarda, Bilecik’te yapılan sağlık yatırımlarının nitelikli ve kaliteli bir hizmete dönüştüğünü söyledi.

Bozüyük Devlet Hastanesi 1 Kasım itibariyle hizmete girdi. Teknolojik donanımı ve modern yapısı ile birçok birimde kapasitesini artıran Bozüyük Devlet Hastanesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Müdür Damkacı şöyle konuştu:"Modern tıbbın tüm imkanlarına sahip, tam donanımlı yeni hastane sayesinde, ilçede ve kent genelinde nitelikli yatak sayısı artmış oldu. İlçedeki sağlık hizmetleri açısından bakıldığında eski devlet hastanesine göre birçok birimde kapasite artışı sağlanırken, yeni birimler hizmete girdi. Uluslararası standartlarda 10 ameliyathane hizmet verecek. 54’ü tek kişilik, 48’i çift kişilik olmak üzere toplam 112 hasta odası yer alıyor. Son teknolojiye sahip görüntüleme cihazları ile sağlık hizmeti sunulacak."

KAPASİTE ARTTI

"Mevcut devlet hastanesi 150 yatakla hizmet verirken, yeni hastanenin yatak sayısı kapasite artışıyla 250’ye çıkabilecek şekilde planlandı. Eski devlet hastanesinde 37 poliklinikte hasta kabulü yapılırken, yeni hastane 69 poliklinikte hasta kabulü yapıyor. Fizik tedavi alanı genişledi. Eski devlet hastanesinde 60 metrekare alana sahip fizik tedavi alanı yeni hastanede 500 metrekare oldu. Ameliyathane sayısı 5’ten 10’a çıktı" dedi.

YATAK SAYISI DA ARTTI

"Erişkin yoğun bakım 1'inci basamakta yüzde 100 kapasite artışıyla yatak sayısı 8’e yükseldi. Erişkin yoğun bakım 2'inci basamakta 12 yatak yer alıyor. Erişkin yoğun bakım 3'üncü basamak hizmeti yeni birimler arasında yer aldı.  Erişkin yoğun bakım 3. basamakta 11 yatakla hizmet veriliyor. Yeni doğan yoğun bakım 1'inci basamakta yatak sayısı 4’ten 6’ya çıktı. Aynı şekilde mevcut hastanede bulunmayan birimlerden inme ünitesi yeni devlet hastanesiyle hizmete girdi. İnme ünitesi 7 yatakla hizmet verecek.

“ACİLDE ÇOCUK MÜŞAHEDE YATAĞI DA YER ALIYOR”

"Poliklinik, yetişkin müşahede yatağı sayısı arttı. Yeni hizmet olarak acilde çocuk müşahede yatağı da yer alıyor. Yeni hastanede acil serviste pediatrik muayene odası, obstetrik/jinekoloji odası, laboratuvar yeni hizmet birimleri olarak dikkat çekiyor. Eski hastanede 3 olan doğum odası, yeni hastane ile birlikte 7’ye yükseldi. Mahremiyete dayalı tek kişilik ‘Doğum Üniteleri’ kuruldu. Yanında bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedecek. Gebeliğin ilk gününden başlayarak gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemleri kapsayan, anne ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik eğitimler verileceği Gebe Okulu hizmet verecek."

“HASTA UYURKEN GECE BOYU İZLENİP KAMERAYA KAYDEDİLİYOR”

"Bu laboratuar, hastanın uyku ile ilgili kaydedilebilir tüm verilerinin bilgisayara sonradan incelenmek üzere kaydedildiği yer olarak tanımlanabilir. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel bir odada hasta uyurken gece boyu izlenir ve kameraya kaydedilir. Uyku Laboratuvarı’nda 4 yatak yer alıyor. Öte yandan diyabetlilere yönelik eğitimler de devam edecek. Diyabet Okulu’nda diyabetlilere sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra günlük yaşamda karşılaşılan zorluklar, gündelik sorunların çözümünde destek ve diyabet ile birlikte daha kolay yaşam sağlamaya yönelik eğitim verilecek"

DEPREME DAYANIKLI

"Hastane binasında depremin etkilerini en aza indiren 327 adet sismik izolatör kullanıldı. Hastane binasının zeminine yerleştirilen izolatörler sayesinde olası bir deprem durumunda hastane tüm operasyonel faaliyetlerin devam edebilecek. Acil vakalarda ise ambulans helikopterlerin iniş ve kalkışına imkan sağlayacak heliport hizmet verecek."

Editör: TE Bilişim