Yıldırım Demirel isimli vatandaş Beşiktaş Mahallesine sağlık merkezi yapılması için İl Sağlık Müdürlüğüne arazi bağışında bulundu. Yıldırım’ın bağışı ile birlikte Beşiktaş Mahallesi'ne 4 personelin hizmet vereceği Sağlık Merkezi yapılacak. Belediye Başkanı Yağcı, Sağlık Merkezi’nin 2016 yılı içerisinde yapımına başlanacağını belirtti.

Yıldırım Demirel isimli vatandaş, Sağlık merkezi yapılması için arazisini bağışladı. Konu ile ilgili Bilecik Belediyesi'nde basın açıklaması düzenlendi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, Beşiktaş Mahallesi'nin uzun zamandır sağlık tesisi ihtiyacı olduğunu belirtirken, Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak alternatifler düşündüklerini söyledi.

Sağlık merkezi ihtiyacı için Yıldırım Demirel'den arazi bağışı ricasında bulunduklarını belirten Yağcı, Demirel'in bu ricayı kırmayarak arazisini bağışladığını söyledi. Sağlık Merkezinin yapımının 2016 yılı programına aldıklarını kaydeden Yağcı, "Tüm ihtiyaçları gidermek için sağlık il müdürlüğü ile Beşiktaş Mahallesi'ne sağlık tesisi yapılmasına karar verdik. Yıldırım Demirel ve ailesi bizleri kırmayarak oradaki mülklerinden bir bölümünü sağlık tesisi yapılmak üzere sağlık il müdürlüğümüze bağış yaptı. Böyle güzel bir olayın biz de örnek olması için duyulmasını istedik" dedi.

Arazisini bağışlayan Yıldırım Demirel, Makedon göçmeni aile olduklarını ifade ederken "Devlet atalarımıza buraya göç ettiğimizde bağışlamışlar. Biz de bugün sayın başkanımın büyük gayreti ile devletimize faydalı olması için yerimizin bir kısmını bağışladık" ifadelerini kullandı.

Demirel, Sağlık merkezine aile büyükleri İbrahim Duldağ'ın isminin verilmesini istedi.

 

Editör: TE Bilişim