Ak Parti Bilecik teşkilatı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın da katılacağı Merkez İlçe Kongresi ile ilçe kongrelerini tamamlıyor.

2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlere daha dinamik ve güçlü bir kadroyla girmeyi hedefleyen Ak Parti, bu hedef doğrultusunda kongre sürecini başlattı. Bilecik’te 30 Temmuz’da belde kongreleri ile başlayan süreç, 19 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri ile devam etti.

5 İLÇE MEVCUT BAŞKANLARLA YOLA DEVAM DEDİ

Yenipazar (Ahmet Çağlayan), Pazaryeri (Mehmet Üstün), Söğüt (Mesut İpekçi), İnhisar (Osman İşleten) ve Bozüyük (Mesut Çetin) ilçeleri yapılan kongreler sonucu  mevcut başkanlarla yola devam kararı aldı.

2 İLÇENİN BAŞKANLARI DEĞİŞTİ

Kongre sürecinde, Osmaneli ve Gölpazarı ilçe başkanlarında bir değişim yaşandı. Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, görevini yeni başkan Mefaret Göbekçi’ye devretti. Ak Parti Gölpazarı İlçe Başkanı Av. Semih Yavuz ise koltuğunu Raşit Özen’e devretti.

MERKEZ İLÇENİN ADAYI “NAİL ÖZTÜRK”

Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevi yürüten Serkan Yıldırım’ın tekrar aday olmayacağını  açıklamasının ardından Ak Parti Bilecik İl Başkanlığında Ak Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı için temayül yoklaması yapılarak, sandığa gidilmişti. Ak Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı temayül yoklaması için İl Yönetim Kurulu üyelerinden Salih Elmas, Oğuz Yiğit ve Zeki Kayadelen, Merkez İlçe Yönetim Kurulundan Mete Gökalp Şahin ve İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz aday olmuştu. Yapılan temayül yoklaması sonrasında ise Ak Parti Genel Merkezi’ne listedeki isimlerden Salih Elmas ve Oğuz Yiğit giderken, liste dışından ise Nail Öztürk ve Taşkın Birgül gitti.

Genel merkez ise kararını Nail Öztürk’ten yana kullandı. Öztürk, yapılacak Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi’ne tek aday olarak girecek.

KONGREYE BAKAN DEMİRCAN DESTEĞİ
Bugün Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da yapılacak olan kongreye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da katılacak. Bakan Demircan’ın, Bilecik programı kapsamında birtakım ziyaretlerde de bulunması bekleniyor.


 

Editör: TE Bilişim