Bilecik 25. ve 26. dönem Milletvekilliğini yapan Halil Eldemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakan Yardımcılığına atanmasının hemen ardından memleketi Bilecik’te birtakım ziyaretlerde bulundu.

Eldemir, ilk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Tahir Büyükakın ile biraraya geldi. Vali Büyükakın, Sağlık Bakan Yardımcılığına atanan Halil Eldemir’i yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

         Ziyaretinde Bilecik'te devam eden ve yapılmış sağlık yatırımlarından bahseden Halil Eldemir, “24 Haziran’ın arkasından burada kaldıktan sonra Ankara’ya dönmüştüm o günden sonra Bilecik’e ilk gelişim. Özelliğimizi hissettik yolda. Yollar hiç yabancı gelmedi ve bizi çekti. 2 dönem milletvekilliğimiz oldu Bilecik’te. 2002 yılından beri değişimi, gelişimi ve daha ileriye gitmesi için neler yapabiliriz onu yapma gayreti içerisinde olduk.  Hemşerilerimizin, milletimizin refahını, mutluluğunu daha nasıl arttırabiliriz onun mücadelesinin peşinde olduk.

“YENİŞEHİR VE HASTANE YATIRIMLARI İÇİMİZDE UHDE KALDI”

Bilecikli hemşerilerimizin 2011 yılında çok önemli iki  talebi vardı. Birisi Bursa- Yenişehir hattındaki yolumuzdu diğeri de hastane inşaatımızdı. Bu yatırımların ikisi de başladı ama henüz tamamlanamadı. İçimizde bir nokta da belki de bir uhde kalmıştı, bunları tamamlasaydık daha iyi olurdu diye düşünüyorduk ama Cenabı Allah başka bir yerden bunları tamamlamayı inşallah nasip eder diye düşünüyorum.

24 Temmuz’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında göreve başladık. Yaklaşık bir hafta sonra 3 Ağustos tarihinde de Sağlık Bakanlığında Bakan Yardımcısı olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin tensipleriyle atanmış olduk. Bugün de tam yedinci günümüzde kendi adımıza da ilk programı memleketimizde, şehrimizde yapalım istedik.

ELDEMİR, BİLECİK’TEKİ SAĞLIK YATIRIMLARINI YERİNDE İNCELEYECEK

Bugün burada Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğümüzde ilgili bürokrat arkadaşlarımızla ilimizde Sağlık Müdürlüğümüzde bir toplantı yapacağız. İlimizdeki sağlık alanında yapılması gerekenleri şöyle bir dinleyeceğiz. Devam eden projelerimizi takip edeceğiz. Büyük bir inşaatımız var burada 200+50 yataklı güzel bir hastane projemiz var. Onun da tamamlanması adına aksayan bir şey var mı yok mu onu inceleyeceğiz. İnşallah en kısa sürede de bunu tamamlayıp milletimizin istifadesine sunacağız.

“BİLECİK’TE  300 MİLYON CİVARINDA YATIRIMIMIZ OLACAK”

Şu anda sağlık yatırımları anlamında Bilecik fevkalade derecede önünde hem imkân var hem de projeleri hazırlanıp devam eden ciddi yatırımları var. 2002’den bugüne yaklaşık olarak 300 milyon civarında tamamlanacak yatırımlarla beraber tamamlamış olduğumuz yatırım olmuş olacak. Bunun 200 milyonu ise son 2 yılda ihale, inşaat aşamasında olan kısmı yani üçte ikilik kısmı önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak.

Bakanlığımız,  sağlık alanındaki hizmetlerimizi birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetleri olarak iki başlıkta topluyor. Birinci, basamaktaki yatırımlarımız Bilecik’te tamamlanış durumda. İnşallah ikinci basamaktaki Bilecik hastanemiz ve arkasından Bozüyük Hastanemiz ile bir noktaya geleceğiz.

“FİZİKİ EKSİKLİKLERİMİZİ DE  ÖNÜMÜZDEKİ 2 YILDA DA GİDERMİŞ OLACAĞIZ”

2002 yılından bugüne sağlık alanında devrim yapmış durumdayız. Fiziki anlamdaki eksikliklerimizi de bu önümüzdeki 2 yılda da gidermiş olacağız. Bugün Sağlık Müdürlüğümüzde alacağımız brifing ile de doktor konusunda yaşadığımız sıkıntıları dinleyeceğiz. O konuda da elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Yatırımları hep birlikte takip edeceğiz sonunda da sağlık olsun diyeceğiz inşallah” dedi.

Editör: TE Bilişim