Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine atanmasının ardından ilk programını memleketi Bilecik'e yapan Halil Eldemir, Bilecik'te Valiliğin ardından Belediye’yi ziyaret etti.

"ÜNVANLARIN HEPSİ GEÇİCİ"

Ziyaret sırasında halef selef isimlerin birarada olduğuna dikkat çeken Eldemir, "öncelikle Nihat Başkanıma teşekkür ediyorum. İlk hayırlı olsun dilediğimizde Vekil pozisyonundaydık. Şimdi Bakan Yardımcısı pozisyonunda hayırlayalım. Burada hepimizin ortak amacı milletimize hizmet etmiş olmak. Bu unvanların hepsinin gelip geçici olduğunu zaten görüyoruz. Ben vekil olduğum zaman o koltukta sayın vekilimiz oturuyordu, Nihat Bey de Başkan Yardımcısıydı, şimdi halef selef bir aradalar. Biz Selim Bey ile halef selef bir aradayız. Önemli olan bu hutbede hoş bir seda bırakabilmek. Yaptığımız hizmetlerle hemşerilerimize Allah razı olsun dedirtebilmek. Önemli olan mazlumların ümidi olan Cumhurbaşkanımızın yanında yeralıp onu millete hizmet etmek, yolunda destekçisi olmak. Onun yükünden bir miktar alabilmek. Bu anlamda hepimiz çalışacağız. Hizmet edeceğiz.


"YATIRIMLARIMIZIN ARDINDAN HİZMET KALİTESİNİN YÜKSELTİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Bilecik özelinde de burada ne kadar bizim Bakanlığımızı ilgilendiren yatırım varsa bunlarla yerel siyasetçilerimiz ve kurumlarımızla birlikte çözme noktasında olacağız. Planlanmış programlanmış yatırımlarımızdan sonra hizmet kalitemizi yükseltme çalışmalarımız olması gerekiyor. Hastane noktasında baktığımız zaman binalar her şey demek değil. Önemli olan onun içindeki hizmeti güzelleştirebilmek. Bu konuda da elbirliği ile çalışacağız.


 

"BAKANLIK OLARAK EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZDEN BİRİSİ HASTA SAYISININ YÜZDE KIRKINA BİRİNCİ BASAMAKTA ŞİFA BULABİLMEK"

Hemşehrilerimiz kendi mahallelerinde aile hekimleriyle ufak tefek rahatsızlıklarında büyük hastanelere sevkedilmeden önce aile sağlığı merkezlerinde gerekli hizmeti alabilmesi için Bilecik adına güzel işler yapacağız. Vekilimizin başkanlığı döneminde Hürriyet Mahallemizde bir eksiğimiz vardı bu anlamda bir yola girdik. Şimdi de arsanın gerekli imar düzenlemelerini yapmak işi de Nihat Başkanımıza kalmıştı. Bu da tamamlanmış, şimdi top bize geldi. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak Hürriyet Mahallemizde de Cumhuriyet Mahallemizde de her mahallede hizmet alabilecek duruma getirmek için gayret edeceğiz. Bu bizim Sağlık Bakanlığı olarak da en büyük hedeflerimizden birisi. Hasta sayısının yüzde 40'ını birinci basamakta hastalıklarına şifa bulabilmek. İnşallah omuz omuza kol kola hep beraber bu işleri başaracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim