Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş CHP il Başkanı Av. Çağatay Karaahmet’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaştığı çocuğuyla çöp karıştıran kadına ilişkin açıklama yaptı. Bu kadına hem kendisinsin hem de partisinden isimlerin her türlü yardımı yaptıklarını fakat
  bunu reklam amacıyla kullanmadıklarını söyleyen Kurtulmuş, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımın  reklam amacı güdülmemesi, sağ elin verdiğini sol elin görmemesi gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş şöyle konuştu;

“Ben iftara yakın bir saatte, Subaşı kasabının önünde arkadaşlarımla ayaküstü selamlaşmıştım. Bir baktım bir hanımefendi çocuğuyla beraber çöpten yiyecek topluyor. Oradaki arkadaşların da dikkatini çekti, hatta o arkadaşlar nakdi yardımda da bulundular. Daha sonra nedir ne değildir diye gittik kendisinin yanına. “Biz buraya salep toplamaya geldik” dediler. Nerede oturduklarını sorduk, bir yere çadır kurduklarını öğrendik. Subaşı kasabından bir poşet yardım da verdiler sağ olsunlar. Bizim arkadaşlardan da nakdi yardımda bulunanlar oldu. Daha sonra kendisine iki tane paket yardımı aldık.”

“Bayanı kendi arabamla kaldığı yere götürdüm”

“Bayanı aldım kendi arabama, kaldıkları yere götürdüm. Gördük ki, organize sanayinin orada 3 tane aile Kastamonu tarafından gelmişler çadır kurmuşlar. Dağlarda yetişen salep hammaddesini toplayıp satıyorlar. Bu şekilde geçimlerini temin ediyorlar. Çöp toplayan kadının kocası şeker hastası. Günde 5 defa insülin vuruluyormuş. Orada bir tane de rahatsız çocuk var. Orada kendilerine nakdi yardımları yaptık.  Kendilerine ben adresimi ve nereye müracaat etmeleri gerektiği bilgisini verdim. Akşam yemek için de, fakirlere yemek veriliyor biliyorsunuz Kültür Sitesinde. Akşamları orada yemek yiyebileceklerini söyledim. Bana ihtiyaçları olduğunda gelebileceklerini söyledim. Bir paket yardımı daha yaptık. Rahatsız olan çocuğu hastaneye yönlendirdik. Biz inancımız gereği gerekli destekleri yardımları yaptık. Biz bunlarla ilgili herhangi bir açıklama kimseye yapmadık. Bizim inancımızın gereği nedir, sağ elimizin verdiğini sol elimiz görmeyecek, haberi de olmayacak.”

“Aslında açıklamak istemezdim ama…”

“Bunu ben aslında bu şekilde açıklamak istemezdim ama bu memlekette bu işi provake etmek isteyenler gerek yapılan hizmetler noktasında, gerkse bu yardım alamayan mağdur vatandaşlar üzerinden siyaset yapıp karalama kampanyası güdenler, kömürcü vatandaş, makarnacı vatandaş, bu işleri gördüğü anda hemen provake etmeye başlıyorlar. Ama provake etmenin kimseye bir faydası yok. Orda yapılacak olan şey eğer siz gördüyseniz, hiç kimseye hissettirmeden, hiç kimseye söylemeden, gidersiniz, alırsınız, gereken yardımı yaparsınız. Bize inancımız, değerlerimiz gereği bu yakışır diye düşünüyorum. Bu mesele böyle provake edildiği için, Bakana laf atıldığı için bu açıklama gereğini duydum. Özellikle bunun için de biz yaptık diye söylemekten utanç duyarak söylüyorum. Bakın yaptık denmez, bir yardım yapılır ondan kimsenin haberi olmaz. Ama biz bu kişiye sahip çıktık, onu anlatmaya çalışıyorum. Hükümet olarak iktidara geldiğimiz günden bu zamana kadar, gerek muhtaç vatandaşlara, fakire, fukaraya, garibe, hurebaya, engelliye elimizden gelen yardımı yaptık. Bunları da hepsi biliyor zaten. Bizim haberimiz olmayan bir şey varsa, haberimiz olmayanları bize bildirir, biz gene elimizden geleni yaparız. Ama bu işleri suistimal etmeyiz, provake etmeyiz.”


“Yardımların fotoğrafları da var”

Dediğim gibi şimdi bir hizmet yapılıyor memlekette, bu fakir fukaranın bir eksiklik oldu mu, bi açıklık kaldı mı hemen birileri ordan atlayıp kendilerine siyasi rant devşirme peşine düşüyor. Veyahut da bir hizmet yapılıyor, daha önce ne oldu, bölünmüş yol yapıldı, bölünmüş yolda efendim taş düştü, şu olmadı, yanı olmadı, sağı olmadı, solu olmadı. Bir sürü bahane. Şimdi yine Cuma günü Allah nasip ederse hızlı tren bu memlekette, bu milletin, hizmetine girecek, buna da bir sürü bahane bulacaklar. Yani işin özeti şu, biz hizmet yaparız, biz milletimizin layık olduğu her şeyin en iyisini yaparız, birileri de eski geleneğe istinaden kendine yakışır bir şekilde çamur atar, çamur siyaseti yapar, işin özeti bu. Altını çizdiğim, özellikle söylediğim gibi, ben bunu açıklamak istemezdim, ama bu iş provake edildi, haber sitelerinin altında da ilgililer uyuyor mu, nerede, bunlarla niye ilgilenilmiyor gibi birşeyler denildi. Ona istinaden ben bunları konuşuyorum. O şeyleri yaptığımız gün de bunların burada fotoğrafları da vardır, isterseniz size o fotoğrafları da gösterebiliriz. (Cep telefonundan göstererek) Kişilerin resimleri buradadır, çocuklar da, yapılanlar da burada. Biz o gün bu işi söyleyelim diye yapmadık ama neticede burada çadır kurmuşlardır, bu Organize Sanayi’nin karşısındadır, görüyorsunuz. Bu şekilde kendileriyle orada görüştük dedik ki, sizin neye ihtiyacınız varsa bize müracaat edin. Biz tabi bunu, aşağı yukarı bu olay olalı bir hafta oldu. Biz bunu bu şekilde açıklamak istemezdik. Ama provoke edildiği için açıklama gereği duyduk.”

Bu açıklamanın ardından Av. Çağatay Karaahmet’in açıklama yapıp yapmayacağı merakla bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim