Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79.yılında Valilik tarafından program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.50’de Atatürk anıtına Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türk Kadınlar Birliği çelen sundular.

Tüm protokol üyelerinin katıldığı çelenk sunma törenin ardından saat 9’u 5 geçe 2 dakika boyunca siren sesleri eşliğinde Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı’nın okundu tören burada son bularak Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti.

ANMA TÖRENİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi tarafından hazırlanan program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Uzun yıllardır gösterilmeyen ilgi, bu 10 Kasım’da gösterildi.  Salonun tamamını dolduran kalabalık ve itinalı bir şekilde hazırlanan program ile bu seneki 10 Kasım programın gerekli ilgiyle hazırlandığı görüldü.

“O, MİLLETE İNSANCA YAŞAMI SUNAN EŞSİZ BİR LİDERDİ”       

 Okul Müdürü Fadıl Ağdağ, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Yine bir 10 Kasım, yine bir anma günü. Bugüne anlam kazandıran önder, komutan, başkan, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk. Vatan elden gidiyordu. İşgal vardı. Eziyet vardı. Çile vardı. Her doğan gün karanlıktı. Bir mum yakan olsa, ardından yürüyecek insanlar. Böyle bir günde güneş oldu Atatürk. Milletine çağdaş uygarlığa giden aydınlık yollar açtı. Millet, vatan sevgisini onda ördü.  O, cephenin komutanıydı. O, Cumhuryet’in başkanıydı. O, millete insanca yaşamı sunan eşsiz bir liderdi.

“Kadınlar başımızın tacıdır” dedi, hiçbir zaman verilmemiş hakları verdi kadınlarımıza. “Çocuklar, bizim çocuklarımız geleceğin mimarlarıdırlar” dedi, dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti onlara. “Çiftçiler milletimizin efendisidir” dedi, teknolojiyle tanıştırdı onları. Gençlere, “Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” dedi, gençliğe Cumhuriyet’i emanet etti. “Öğretmenler, yeni nesil sizin sizin eseriniz olacaktır” dedi, geleceği emanet etti öğretmenlere. İlkelerini belirledi, yol haritasını çizdi ve uygulamaya başladı. Meşaleyi yaktı ve meşaleyi taşıma görevini bizlere bıraktı.

Büyük önderimizi andığımız bu günde, onu yas tutarak değil, yapmamız gereken şeyleri ne ölçüde gerçekleştirdiğimizi, eksikliklerimizi nasıl gidereceğimizi tartışarak anmak en doğru yol olacaktır. Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymak, bu vatanda yaşayan her Türk evladının en asli vazifesi olmalıdır.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Bu düşüncelerle her 10 Kasım’da olduğu ibi bu 10 Kasım gününde de büyük önderimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Ağdağ’ın konuşmasının ardından program;  günün anlam ve önemini belirten şiirler, Atatürk’ün hayatını konu alan video gösterimi, okul öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk adlı grup çalışması ve koro ile devam etti. Bir öğrencinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini okumasının ardından salonda bulunan bir grup öğrenci ayağa kalkarak Gençliğin Ata’ya cevabını okudu. Öğrencilerin özenli bir şekilde hazırlanmış gösterileri, katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim