Seçime girecek tüm siyasi partiler, adaylarını 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na bildirip seçim çalışmalarına başlarken, SP ve BBP’den aradan geçen 10 günde herhangi bir açıklama yapılmaması “Formalite aday mı çıkardılar?” sorusunu beraberinde getirdi.
2011 Milletvekili Genel Seçiminde Bilecik genelinde Saadet Partisi 1767 oy, BBP ise 386 oy almış, iki partinin Bilecik’teki toplam oy oranı %1.5 olmuştu. SP ve BBP, 2011’de Türkiye genelinde %2’lik bir oy alma başarısı göstermişti. Geçtiğimiz hafta bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ortak bir açıklama yaparak, seçim ittifakı sonucunda en az yüzde 15 oy almayı beklediklerini belirttiler. Yapılan son anketler ise iki partinin ittifakının Türkiye gelenlinde %3-4 bandında oy alacağını gösteriyor.
7 Haziran Seçimlerine yaklaşık 1 buçuk aylık bir süre kala, tüm siyasi partiler çalışmalarına ilçe ilçe, köy köy gezerek devam ederken, SP - BBP ittifakından bu güne kadar ses soluk çıkmadı. Partilerin il başkanlarından seçime yönelik herhangi bir basın açıklaması gelmezken, Bilecik’ten milletvekili adayı gösterdikleri isimleri Saadet Partisi genel merkezinin internet sitesinden öğrendik. Bilecik’te seçim kampanyası yürütmeyen, adaylarını tanıtmayan, basın açıklaması yapmayan ve halka inmeyen SP-BBP ittifakının, Türkiye genelinde %15 oyu nasıl alacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim