Söğüt’te ilçe teşkilatında çok sayıda Saadet Partilinin katıldığı programa, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral, Saadet Partisi Bilecik Belediye Başkan adayı Mehmet Turgut, Saadet Partisi Bozüyük Belediye Başkan adayı Necip Meral, Saadet Partisi Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Ali Şişman katıldı.


Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral, programda yaptığı konuşmada, Söğüt’ün özel önemine değindikten sonra, Söğüt’ün uzun süredir içinde bulunduğu kaostan kurtulması gerektiğini vurguladı.

İl Başkanı İbrahim Meral, Saadet Partisi Genel Merkezi’nin seksenbir ilin ayrı ayrı düzenlediği onarım ve kalkınma planlarında Bilecik ili, ilçeleri, belde ve köylerine kadar özel önem verilip kapsamlı projeler hazırlandığını vurguladı.



Meral, “bu bağlamda Ankara’da defaatle yaptığımız toplantılar sonucunda bu projeleri yanımızda getirdik ve ilimize ilçelerimize uyarlıyoruz. 30 Mart’tan itibaren inşallah yetkiyi aldığımızda bunları en kapsamlı ve en hızlı şekilde hayata geçirerek vaktiyle Bilecik Organize Sanayi Bölgesini kurduğumuz gibi önce onaracak sonra koşturacak ve coşturacak projelerle Osmanlı’nın beşiği ilimizi ve ilçelerimizi hakettikleri düzeye ulaştıracağız.

Bu doğrultuda Bilecik ilinin kültür hayatına yaptığı katkılarla tanınan Söğüt’te Ertuğrulgazi’nin gölgesinde doğup büyüyen Bilecik’te Kent Konseyi’ndeki faaliyetlerini başarıyla sürdüren Osman Özvatan ve ekibinin coşku geniş ufuk ve hizmet sevdalarıyla sizlerin ilgi alaka ve isteklerinizi buluşturacağız” dedi.



Saadet Partisi Söğüt İlçe Başkanı Mustafa Curca da, “Milli görüşçüler olarak MSP döneminde Türkiye genelinde ağır sanayi hamlelerini gerçekleştirip yüzlerce fabrika yapan fabrikalar kurup Kıbrısı fethederken, Refah Partisi dönemi 1994 seçimlerinde Ertuğrulgazi ocagı Söğütümüzde nöbeti devralıp TOKİ’nin evveliyatı olan İstanbul hilal-başak konutlarının Söğüt versiyonu olarak Oğuzkent Mahallesini kurup hizmetler sunduk. Maalesef 28 Şubat meş um sürecinin kaotik ortamında yeterli cesaret ve dirayeti göstermeyenler bu hayırlı hizmetlerin gerektği düzeyde sonuçlanmasını sağlayamadılar. Ardından gelenler ve devamı süreçteyse ilgisizlik, kararsızlık ve cesaretsizliktir. Söğütümüz neredeyse yarı yarıya küçülürken kalan hemşerilerimize sayısız sıkıntılar içinde yaşamak zorunda kaldılar, kalıyorlar fakat 30 Mart’tan itibaren inşallah sizlerin destek ve isteklerinizle yepyeni bir sayfa açıp Söğütlüler’in yüzünü güldürecek icraatlar ve etkinliklerle Söğüt’ün Türkiye genelinde hakettiği tarihsel kültürel sosyal ve ekonomik konumunu kazandıracağız.


Saadet Partisi Söğüt Belediye Başkan adayı Osman Özvatan

malum bizim geleneğimizde makama talip olunmaz istişare sonucu görev tevdi edildiğindeyse kaçılamaz. Bu anlamda şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ederim. Bende bu durumun ve konumun gerektirdiği sorumluluk bilinciyle inşallah 30 Mart itibariyle sizlerin ve kıymetli Söğütlü hemşerilerimzin desteğiyle öncelikle kadroları itibariyle hem manen hemde fiilen ikiye hatta üçe bölünüp iş yapamaz hale gelen Belediye çalışanlarımız için temiz bir sayfa açıp sosyal denge artışlarıyla refah yol dönemindeki gibi kazançlarını yükseltip sicillafı çıkarıp elele gönül gönüle olarak onları ortak hedeflere koşan bir Belediye kadroları haline getireceğiz. Hemen parelelindeyse Söğüt’te yaşayan her kesimden tüm heşerilerimizin kendine en az bir veya birden fazla yer bulabileceği sosyal oluşumlarla tekbir kişiyi bile dışarıda tutmadan Ertuğrul ve Osman Gaziler’in kuruluş ruhuyla Ertuğrul gruplarını hazırlayan kurtuluş şuuruyla yeni bir diriliş hususunu huzura çıkaracağız.



Genel merkezimizce Bilecik il ve ilçeleri için özel olarak planlanan onlarca projeyi aynı anda ve senkronize bir şekilde hayata geçirip iki yıl içinde Söğütümüzü yeniden ihya edeceğiz inşalallah. Esasen 1905 bombalı suikast hadisesindeki cansiperane fedakarlıklarıyla Söğüt’ü yeniden akla getiren ve bunu sonucu 2 Abdulhamit hana 22 kaldırımların sağ alt tarafını altından sol alt tarafını gümüşten yaptırmaya muktediriz elhamdürillah 22 dedirten Söğütümüz ve Söğütlülerin teveccühü görmesi için hiçbir engel yoktur. Esas engel fikir ayrılıklarımız şucu bucu diye ayrışmalarımızdır bu engelleri yeniden sağlayacağımız birliğin ve beraberliğin bereketiyle aşıp hep birlikte elden geçirerek olgunlaştıracağımız projeleri ortak sesle el ve gönül birliğiyle ısrarla ve kararlılıkla talep edecek alacak ihya ve inşa edeceğiz. İnhisar Narı gibi üçe dörde ayrılmayı bırakıp tek yürek ve tek yumruk olacağız. Daha sonra kamu kurumları esnaflar ve Pazaryeri ziyaretiyle devam eden program iyi niyet başarı dilek ve temennileriyle sona erdirildi.

Editör: TE Bilişim