Bilecik Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral, partisinin genel merkezi tarafından görevden alındı. Gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinde duyuran Meral, görevden alınmasının sebebini parti içerisindeki muhalif görüşlerine bağladı. Pazartesi günü konuyla ilgili basın açıklaması düzenleyeceğini belirten Meral, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Elveda Saadet Partisi... Çocukluğumdan beri inandığım, savunduğum ve mücadelesini verdiğim, her türlü kademesinde görev yaptığım partimden, parti içi muhalefetimden dolayı il başkanlığı görevinden alınmış bulunmaktayım. Hayırlı olur inşallah. Detaylı bilgileri pazartesi günü yapacağımız basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaşacağım.”

Meral’in bu açıklamasına çok sayıda yorum yapılırken, yorumlar arasında en dikkat çekici olanı Sadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz yerel seçimlerde partinin belediye başkan adayı olan Mehmet Turgut’tan geldi. “Parti içi muhalefet” ifadesine açıklık getiren Turgut, Meral’in Milli Görüşçü çizgisinden sapmadığını belirtti. Turgut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yorum yapanların dikkatine; İbrahim başkanımızın Saadet Partisi’ndeki aktif görevi sona ermiştir sadece. Yoksa Milli Görüşçülüğü ve ilkelerine ve hedeflerine bağlılığında bir kopma yoktur. İbrahim Meral’in parti içi muhalefetten kastı, “Biz de artık AB diyelim, faizli sisteme karşı çıkmayalım, ABD’yle müttefik olalım, İncirlik olsun, patriyotlar gelsin, bize ne…” değildir. Ve kendim gibi gördüğüm, bizim tanıdığımız İbrahim Meral, Milli Görüş ilke hedef ve prensiplerini yansıtmayan hiçbir oluşumun içinde yer almaz. Onun için kimse boşuna elini ovuşturmasın. Vesselam.”

Partide bu gelişmeler yaşanırken, İbrahim Meral’le dava arkadaşı ve yakın dost olan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Turgut’un da istifa edeceği iddia ediliyor. 

Editör: TE Bilişim