Kıymet Aslan

Seçim çalışmaları için Bilecik'e gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman,düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, Zirve Pansiyon binasında düzenlediği basın toplantısında Genel Merkez olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlattıklarını, bu çalışma kapsamında Bilecik'e gelerek ilçelere ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.
Bütün ilçeleri tanıma programı kapsamında Bilecik'e gelerek yapılan basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, Saadet Partisi Bilecik İl Başkanı İbrahim Meral, Genel İdare Kurul Üyesi İsmail Özdemir ile beraberinde 9 kişilik yönetim kurulu ve Bilecik il teşkilatı yer aldı.
Bilecik'te 3 gün kalacak olan heyet tarafından ilçeler ziyaret edilecek, aday adayların belirlenmesi için görüşmelerin yapılması sonrasında Pazar günü dönecekleri öğrenildi.
Bu kapsamda yapılacak olan ziyaretler de “O ilçede, beldede, ilde ve o bölgede en iyi hizmet verecek insanı bulup oraya aday yapmak. Onun için şuanda bunun arayışı içersindeyiz. Aday adaylarımız tespit edilip bu aday adaylarımızla ilgili teşkilatlarımızın düşüncelerini gelip alırız.
Daha sonra aday adaylarımızla ilgili yörelerde kanaat önderleri, STK'lar, görüşmeleri de yapacağız. Görüşmeler yapmadan böyle bir aday olup olmadığını söylemek doğru değil.Anketlerimizi de yaptıracağız” diyerek  Bilecik ve bütün ilçelerinde hizmet edecek Belediye Başkan aday adaylarını çıkarmak gibi  gayelerinin olduğunu açıkladı.Saadet Partisi aday adaylarını belirlemek için en son tarihin zamanını sorduğumuz konuya ilişkin; “Enson tarih Aralık ayıdır. Saadet Partisi  15-16 Aralık tarihlerinde bütün Türkiye'nin aday adaylarını toplamış olacağız”şeklinde cevap verdi.
“Sevginin asaletini dünyaya yeniden hakim kılmak için çıktık yola”
Basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kahraman, “ Saadet Partimizin gerek teşkilat gücü, gerek teşkilat haraketliliği gerekse seçim hazırlık ve seçim dönemi çalışmalarının en gözde, gayretli ve çalışkan partidir. Bu durumun en önemli sebebi, bütün insanlığın saadeti için çalışmayı kendine inanç edinmiş ve vazifesini yerine getirmezse ağır bir sorumluluk altında kaldığına inanan, şuurlu ve fedakar teşkilat mensuplarımızdır. Bu vesile ile gayretli ve şuurlu bu sadıklar topluluğuna huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Her seçimde olduğu gibi bu seçime de hazırlıklı girmek üzere Saadet Partisi Genel Merkez olarak 5 haftalık bir çalışma programı başlatmış oluyoruz. Bu süre içerisinde, bütün il ve ilçeler ziyaret edilerek, teşkilat ve seçim çalışmaları yerinde görülecek ve partimizin seçimlerin favorisi olmasını temin edecek çalışmalar yapılacaktır. Bugün bu çalışma çerçevesinde Şeyh Edebali'nin ve Söğüt'te kurduğu Osmanlı beyliğinin İslamı yaşayarak ve yaşatarak bir Cihan devleti haline getiren Osman Gazi'nin memleketi Bilecik'teyiz. Bu vesile ile Dünya'da İslamı hakim kılan, gittiği yere Hak ve Adaleti götüren bu atalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hak ve Adaletin hakim olacağı, yeni bir adil Dünya'nın kurulmasını bizlere nasip etmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.Yine Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetinden şu bölümleri de tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. “Bu dünyada inancını kaybedersen, yeşilken çorak olur, çöllere dönersin. Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma! Gördün, söyleme; bildin deme!”Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez! Bizler nefreti eritmek için, sevginin asaletini dünyaya yeniden hakim kılmak için çıktık yola. Bu yolda utanacak bir şeyimiz yoktur. Sevgi yolunun gizlisi saklısı yoktur. Ama altının değerini de sarraf bilir, sözü muhatabına göre ayarlayasın. Cahilin karşısında altınlarını çamura atmayasın.Yiğit olan kördür, kötülüğü görmez; Sağırdır, kem sözü işitmez; Dilsizdir, her ağzına geleni demez. Bildiğini de her yerde ayaklar altına sermez. En çetin imtihan, sevgiyle olanıdır. Kişi ne kadar bahadır olsa da, muhabbete tuş olur” diyen atanın sözü aklından çıkarmayasın. Böyle imtihan olmama, istikbalde neslinden utanmamak için gecelerin bağrında, seherlerin aydınlığında duaya durasın. Senin ideallerin ve geleceğe dair hedeflerin var.”dedi.
“İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynanıyor”
Saadet Partisi Bilecik İl teşkilatıyla birlikte 3 gün içerisinde bütün ilçe ve beldelerdeki teşkilat, halkla ilişkiler ve seçim çalışmaları yapılacaklarını söyleyen Mehmet Kahraman, Suriye'de planlanan askeri müdahalenin  amacının rejimi değiştirmek olmadığı, İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynandığına dikkat çekti.Kahraman açıklamasının devamında ise şöyle konuştu:
“Gerek ülkemizde gerekse bölgemiz açısından tarihi bir süreçten geçmekteyiz. Bu gelişmelerin başında da ABD öncülüğünde Suriye'ye yapılması planlanan askeri operasyon gelmektedir. Saadet Partisi olarak peşinen ifade ediyoruz ki; Suriye'ye bir askeri müdahale kesinlikle iyi niyetli değildir. Bu müdahalenin amacı, Suriye'deki  rejimi değiştirmek değil, Suriye'de daha fazla kan akmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmaktır. Böyle bir müdahale de kaybeden Suriye, kaybeden Türkiye, kaybeden bütün İslam coğrafyası olacaktır.Kazanansa küresel sömürgeciler, silah baronları ve haçlı zihniyeti olacaktır.Müslümanlar öldürülürken, onlar görkemli şatolarında gülümseyerek viskilerini yudumlayacaktır.Çünkü biz bu oyunu Afganistan'da, Irak'ta gördük. Şimdi aynı oyun Suriye'de sahneleniyor. NATO yıllardır, Afganistan'dadır. ABD yıllardır Irak'tadır. Afganistan'ın Irak'ın ekonomisinde, insan haklarında en ufak bir iyileştirme olmadığı gibi, NATO kan ve kaostan başka bir şey getirmemiştir. Hepinizin bildiği gibi İslam coğrafyası üzerinde zalim bir oyun oynanmaktadır. Mısır ve Suriye başta olmak üzere coğrafyamızda yaşanan bütün gelişmeler Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir halkasıdır. Asıl acı ve üzücü olansa, maalesef iktidarın, bilerek ya da bilmeyerek bu oyunun gönüllü bir parçası olmuş olmasıdır. Ne acıdır ki, geldiğimiz noktada bir İslam ülkesi olan Türkiye, ABD'nin Suriye'ye bir askeri müdehalesinin en büyük destekçisi haline gelmiştir. Bu tarihimizde örneği görülmüş şey değildir.Herkes şunu bilmelidir ki; Suriye'nin  parçalanması, Türkiye'nin değil Büyük Ortadoğu Projesinin planlayıcılarına hizmet edecek, onların işine yarayacaktır.İktidar, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da gelişen süreci iyi okuyamamış tarihsel tecrübe ve birikimine uygun bir sağduyu hareket etmek yerine yangına körükle gitmiştir.”dedi.
İslam Savunma Paktı” hayata geçirilmeli
Müslümanlar üzerinde hain planlar karşısında uyarı-larda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kahraman, asıl hedefin “Türkiye” olduğunu söyledi ve Müslümanların güçlerini birleştirmesi yönünde çağrı yaptı. “Bir kez daha uyarıyoruz. Suriye bir ilk değil, son da olmayacaktır. Asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye'yi bölüp parçalamaktır.Çünkü Sevr planı adım adım işlemektedir. O yüzden, bugün NATO'dan, BM'den medet ummak, celladından merhamet beklemektir. Mısır'da 5 bin insan öldürülürken, gıkını çıkarmayan ABD'den Suriye'ye demokrasi götürmesini istemek ancak acımasız bir şaka olabilir.Mısır'da darbecileri destekleyen Batı'nın, Suriye halkına özgürlük getireceğini söylemek en basit ifadesiyle gaflettir.Yaşanan gelişmeler, 40 yıl sonra da anlaşılsa, Milli Görüş'ü hep haklı çıkarmıştır.Bu yüzden Milli Görüş politikalarına dönülmedikçe, ne ülkemizde ne de İslam dünyasında huzur ve barışın sağlanması mümkün değildir.Bunun için yapılması gereken, bir an evvel “İslam Birliği”nin kurulmasıdır. “İslam Barış Gücü”nün oluşturulmasıdır. “İslam Savunma Paktı”nın hayata geçirilmesidir. Tek cümle ile ifade edecek olursak, Çare; Müslümanların güçlerini birleştirmesidir. Ancak, bu işler inanç işidir, azim işidir, kararlılık işidir. Buda Milli Görüşçülerde vardır. Saadet Partisi; güçlü ve bağımsız bir ekonominin teminatıdır.Huzurun ve barışın teminatıdır,  Ahlaki ve manevi kalkınmanın teminatıdır, Bolluk, bereket ve refahın teminatıdır, Saadet Partisi Türkiye'nin teminatıdır, Saadet Partisi İslam Birliği'nin teminatıdır.Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat vardır. 2014'de yapılacak yerel seçimler “Yaşanabilir Bir Türkiye'nin kurulması için bir başlangıç olacaktır. Yolumuz milletin yoludur. Bütün gücümüzle çalışacağız, kapı kapı dolaşarak gerçekleri milletimizle paylaşacağız. Bugün bunun için buradayız. İnşallah “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya”yı elbirliğiyle kuracağız.”diye konuştu.
Editör: TE Bilişim