Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Turgut, son günlerde ülke gündeminin ilk sırasında yer alan yolsuzluk skandalına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundular. Merhum Necmettin Erbakan’ın başında olduğu koalisyon hükümeti sırasında hiçbir yolsuzluğun yaşanmadığını ifade eden İl Başkanı Meral, seçmenin yeni arayışlara gireceğini söyledi ve “Adres Saadet Partisi” dedi.

SP Bilecik Belediye Başkan Adayı Mehmet Turgut ise, son günlerde yaşananların bir sonucu olarak seçmenin kendilerinden beklenti ve ilgilerinin arttığını söyledi. İktidar partisinin alternatifi konumuna geldiklerini belirten Turgut, kendilerinin söylem değil eylem partisi olduğunu vurguladı. Rüzgârın yönünün Saadet Partisi’ne döndüğünü öne süren genç başkan adayı, mal varlığını gazetemize açıkladı.

30 Mart Seçimleri’nde Bilecik halkının 10 yıldır yapılan icraatları değerlendireceğini söyleyen İl Başkanı İbrahim Meral, “Vatandaş memnunsa devam diyecek, memnun değilse yeni arayışlar içerisine girecek. Biz yeni arayışlara girecek olanlar için diyoruz ki, adres Saadet Partisi’dir. Çünkü şuan Türkiye’nin gündemini meşgul eden konular, hepimizi biraz sıkıntıya sokmuş durumda. Fakat şunu da söylüyoruz ki, diğer partiler halâ çelik çomak oynuyorlar. Siyaseti bilmeyen, dünyanın nasıl idare edildiğini bilmeyen, bölgemizi, İslam ülkelerini uzak-yakın Doğu’yu bilmeyen partilerin sorunları çözmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. Ortaya çıkan skandalda 3 ayrı yolsuzluğun birleştirildiğini ifade eden Meral, Fatih Belediyesi’nde yaşananlarla Halkbank’ın birbirinden farklı konular olduğunu söyledi. İran’a uygulanan ambargonun Halkbank’ın Tahran şubesi üzerinden yapılan para ve altın transferleriyle delindiğini ve bunun birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Meral, operasyonların birleştirilmesinin kafalarında soru işareti bıraktığını ifade etti.

“Erbakan döneminde yolsuzluk olmadı”

Milli Görüş Partileri hariç, diğer dönemlerin hepsinde yolsuzluk dosyaları olduğunu iddia eden Meral; “Erbakan Hocanın bulunduğu hiçbir dönemde yolsuzlukla suçlanmamışızdır. Bizi zaten İrtica ile suçladılar, bizde onunla gurur duyduk. Dolayısıyla gündemimizi meşgul eden Cemaat –İktidar kavgası gibi algılanan bu olay tabi üzüntü verici. Yani ülkenin iki büyüğü, biri iktidar partisi diğeri STK olarak kendini lanse eden bir kuruluş var. Bu yapılanmanın iktidara kafa tutması, iktidarla devlet kurumlarına eş güdümlü olarak girmesi gibi yazılanlara baktığımızda bu da bir yanlıştır.” diyerek gündeme dair görüşlerini aktardı.

“Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını yeniden asacağız

Saadet Partisi Bilecik Belediye Başkan Adayı Mehmet Turgut ise gündeme ilişkin olarak “Bundan birkaç ay evvel önce Genel Başkan Yardımcımız gazetenizi ziyaretinde “Nasıl bir seçim bekleniyor?” sorunuz karşısında “Yolsuzluk dosyalarının havada uçuştuğu bir seçim bekliyorum.” diye bir öngörüde bulunmuştu. Bugün geldiğimiz durum Saadet Partisi ne demişse odur. Refah Partisi iktidarı döneminde belediyelerde “Rüşvet alan da veren de melundur.” tabelası asılıydı. O dönemdeki Milli Görüşçüler, özellikle Avrupa’dakiler kendi ceplerinden iş makineleri alıp, “belediyeler ümmetin medarıiftiharı olsun” gayesiyle hareket ediyorlardı. Biz o günlerin hayaliyle yola çıktık. Yola çıktığımızda da belirtmiştik “İsrafsız adil bir düzen” diye. Bu düzene yönelik hareketlerde bulunacağız inşallah ve Bileciklileri teveccühüyle bu tabelayı gerekli yere asacağız.” açıklamasını yaptı.

-Son günlerde Bilecik’te kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalar yapılıyor. Sizin konuyla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Mehmet Turgut: “Kentsel dönüşüm tamamen yapılmasın diyenler ve yapacağız diyenler var. Bizim burada olumsuz bir durum sergilememiz mümkün değil. Buradaki problem çok erken dillendirilip vatandaşı belirsizliğe sokup, böyle bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Bir taraftan da ihtiyaç sahibi evlerini satamıyor, “Ne olacak?” diye. Yani tamamen olmamasından yana değil, bir an evvel vatandaşın lehine bir şekilde neticeye kavuşturulmasından yana harekete geçilsin.”

Turgut, ortaokullara kadar inen uyuşturucu sorununa da dikkat çekti. “Orta öğretim komisyon başkanı taptığım dönemlerden hatırladığım bir konu olan ortaokullardan, liselere kadar girmiş olan bir uyuşturucu durumu var. Bu çocuklar için sosyal alanlar oluşturulup, aileleri “Benim çocuğum nerde?”düşüncesinden kurtaracak faaliyetleri hazırlayacağız ve bunun üzerinde çalışacağız. Seçim için gecemizi gündüzümüze katacağız. Eğer ki Bilecikliler uygun görürse biz bütün bu çalışmalara hazırız.” dedi.  

-Patlak veren rüşvet skandalının bir muhalefet partisi olarak Saadet Partisi’ne fayda sağlayacağını düşünüyor musunuz?”

Mehmet Turgut: “Muhakkak. Başta belirttiğim gibi “Rüşvet alanda verende melundur” yazısını bu yüzden belirttik. Yani bunun bize artı olarak döneceğini biliyoruz. Zaten adaylık açıklamasından sonra partimize olan bir teveccühten dolayı şahsıma beklentinin üzerinde bir teveccüh, memnuniyet, ziyaretler, kutlamalar, yolda önümüzü çevirip tebrik etmeler yani Saadet Partisi’ne karşı bir beklentinin olduğunu biz görüyoruz. Saadet Partisi’nin geçmişte yaptıkları, halkın gözünde bıraktığı itibar ile tekrardan eski Saadet Partisi günlerinin beklendiğini görüyoruz.”

-Sağ kanat bir partisiniz, İslami söylemleriniz var. Ak Parti de benzer söylemler üzerinden siyaset yapıyor. Sizi Ak Parti’den ayıran temel özellikler neler? Bir Ak Parti seçmeni neden Ak Parti’ye değil de Saadet Partisine oy vermeli? Ne gibi benzerlikleriniz var, başlıca farklılıklarınız neler?

Mehmet Turgut: “En belirgini; biz söylem değil, eylem partisiyiz. Söylenenle kalmıyor, biz ne söylüyorsak eylemindeyiz.

İbrahim Meral: “Biz hiçbir dönem Avrupa Birliği demedik. Biz kendimizi İslam Birliği’nden sayıyoruz. İslam Birliği bu coğrafyada bu millet için, Müslümanlar için, Batı’nın sömürüsünden kurtulmak için, tek çaresinin İslam Birliği olduğunu düşünüyoruz. Doğalgazı, madeni, petrolüyle burada meskûn olan bu devletlerin tüm bu metalarının sömürücüler tarafından elle alındığı görüyoruz. Bu bölgenin halkı yine perişan yine aç. Tek çözümü İslam birliğidir. Türkiye’nin başında bulunduğu bir İslam birliğidir. Bir kere burada ayrışıyoruz. Ak Parti Avrupa Birliğini, biz İslam Birliğini istiyoruz. Türkiye’nin ağabeyliğini yaptığı, ekonomik, teknolojik, ticari, tarımsa, madensel bütün yatırımların Türkiye’nin öncülüğünde bulunacak bir Ekonomik Birliği savunuyoruz. Diğeri, şuan İslam ülkeleri kan, gözyaşı, ızdırap halindedir. Batılı, dün Afganistan, Irak’ta, bugün Mısır’da, Suriye’de Libya’da, Sudan’da kan akıtmaktadır. Bu kan ile gözyaşının dindirmek için 58 tane İslam ülkesinin bir araya gelecek, İslam Barış Gücü adı altında  bir ordu kuracak ve orada bir sorun olursa biz çözeceğiz. Amerikalı gelip orada insanı katletmeyecek. Dolayısıyla bu manalarda biz hükümetten ayrıyız. İnanç olarak Ak Parti’yle bir farklılığımız yoktur ama dünya ve siyasi görüş olarak farklılığımız da çoktur. O nedenle şuana kadar Ak Parti’ye oy vermiş bizim tabanımız, bizim seçmenimize, bunlarda bizim insanımız gözüyle iyi niyetle bakıldı. Tabi gidişat neyi gösterecek hep beraber göreceğiz. Bu seçimlerde hiçbir partinin kirli ilişkiler, ittifaklar, çıkarlar, iftiralar gibi şeyler içine girmemesini temenni ediyorum. Seçimlerin normal seyrinde gitmesini herkes, her tabana hitap edeceği şüphesiz ama ayak oyunları ve çirkeflikte istemiyoruz açıkçası.”

-Son günlerde Bilecik’te mal varlıklarının açıklanmasıyla ilgili gündem oluştu. Bu gündeme ilişkin bir açıklamanız olacak mı?

Mehmet Turgut: “İlk adaylık açıklamamda dipnot olarak eklemiştim. Çok gerekli olmadığını düşündüğümüz için içinden çıkardım. Aday olanların malvarlığını açıklaması tabii ki önemli. İnsanlar kendilerine güveniyorlarsa, malvarlığını beyan edecekler. Ben şu an, mevcut ticaretimde kullandığım, 50 Bin liraya kadarı borç olmak üzere, 150 bin liralık sermaye ile ticaret yapıyorum. Bunun haricinde herhangi bir gayrimenkule ya da başka bir malvarlığına sahip değilim. Bunda saklanacak bir şey veya bir korkumuz yok. İlk günden beri açıklama taraftarıydım. Gündeme geldiği için sizin aracılığınızla paylaşmış olayım.”

-Başa gelmeniz durumunda Bilecik’te devam eden projelerle ilgili planlarınız neler?

Mehmet Turgut: “Biz Bilecik’e şu ana kadar hizmet etmiş herkesi görmemezlikten gelecek, göz ardı edecek ya da bunları dillendirmeyecek kişiler değiliz. Şuana kadar geçmiş belediye başkanları olsun, STK’lar olsun, Bilecik’e hizmet etmiş herkese çok teşekkür ediyoruz. Sayın Selim Yağcı’ya da şimdiki hizmetlerinden dolayı yine teşekkür ediyoruz. Yani müsterih olsunlar, “Şu iş yarım kaldı, şöyle de bir projemiz vardı” diye akıllarında kalmasın. Biz geldiğimizde o yarım işlerini ve o akıllarındaki projelerini en güzel surette tamamlayacağız ve yine onların isimleriyle yâd edeceğiz.  “Biz yaptık” değil, “Bizden önceki belediyenin projesini tamamlamak nasip oldu” diye onların isimleriyle yâd edeceğiz inşallah.”

-Saadet Partisi olarak Bilecik Belediyesi’ni alma hedefiniz ne kadar gerçekçi? Geçen seçimlerde %2.5 oy alan bir parti olarak %30-40’lara çıkmak epeyce zor görünüyor.

Mehmet Turgut: “Şuan milletimizin zihninde ve beyninde iyi yer edindik. Millet bir zihni kargaşaya girdiği an bizi her zaman talep etmiştir. Bu biletlin gönlünde her zaman varız.  Bu seçimler saadet partisinin patlama yapacağı seçimlerdir. O rüzgârın saadet partisine doğru döndüğüne inanıyoruz biz. İnşallah 30 Mart’tan zaferle ayrılırız.”

 

Editör: TE Bilişim