Cafer Elmas

Bozüyük’te, 5 yıl önce gördüğü rüyayı kaleme alan emekli tarih öğretmeni Deniz Uysal, ‘Kehanet’ isimli kitabını çıkarttı.

Bozüyük’te bir dershanede öğretmenlik yapan Uysal, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Balkan gezisi sonrası rüyasında doğaüstü gizemli şeyler gördüğünü belirterek, “Gece 3’te kalktım ve sabaha kadar kitabın 35 sayfasını yazdım. Çünkü kitabın taslağını oluşturmama için bunları kaleme almam lazımdı” dedi.

‘Kehanet isimli kitabı çıkartmak hayalimdi’ diyen Uysal, şöyle konuştu:

“Roman yazmak yıllardan beni benim hayalimdi. Ortaokulda iken birkaç arkadaşım ile birlikte çizgi roman yazmıştık. Lise son ve üniversite yıllarımda çok ciddi bir biçimde şiir yazıyordum. Ama romana ilgi duydum, o tür bana daha yakın geldi. 10 yıldır roman yazıyorum. Çok ciddi bir kitap okuyucusuyum. İnsan okuya okuya bir gün yazarmış. Hali hazırda bitmiş ve baskı yapılmamış 5 tane romanım var. ‘Kehanet’ isimli romanımda fantastik, bilimkurgu, tarih, macera ve azıcık aşk var. Kitap tamamen kurgusal, hayali ve var olmayan bir dünyada geçiyor ama kendi dünyamızla diğer var olmayan evren arasındaki salınımlar var. Çıkış noktası da birazcık tarihi olaydan esinlenilmiş. Kendi evreninin kurtarmaya çalışan ve kehaneti gerçekleştirmeye çalışan bir adam ve tekinsiz olaylarla yaşamı birden değişen genç kızımız arasında yaşanıyor. Çok fazla karakter var, o karakterleri özellikle çok canlı tutmaya çalıştım, mekanları iyi betimlemeye çalıştım. İnsanların hayalinde kolay canlansın istedim. Şimdi dönütleri aldığımda ‘Keşke bu kitabın filmi olsa’ diyenlerle karşılaşıyorum. Bilmiyorum, o kadar ileri gidebilir miyiz, film yapılır mı yapılmaz mı ama ne olursa olsun kitabı görmek benim için çok önemliydi. Çünkü bir hayalimin gerçekleşmesiydi. Hep bunu dilemiştim Allah’tan, bunu da nasip etti çok şükür. Türk yazarlar arasında bilim kurgu türü yazar çok az. Biz Türk olarak her işte elimiz olsun istiyoruz. Ben de, bir Türk yazar olarak ‘Ben de bunu bir deneneyim’ dedim. Tabi ki diğer fantastik bilimkurgu yazan diğer Türk yazar arkadaşlarımızın da çok güzel kitapları var. En azından onlar kadar olabilmişimdir.”

-“Kitabın konusunu 5 yıl önce rüyada gördüm”-

Kitabın konusunu 5 yıl önce rüyasında gördüğünü anlatan Uysal, ““5 yıl önce Balkan gezisine gitmiştik. Artık onunla mı birleşti rüya, benim bilinçaltım mı? Bir gece yarısı kalktım, saat 3, oturdum sabaha kadar kitabın 35 sayfasını tamamlamıştım. Çünkü onları dökmem gerekiyordu. Rüyada, mekanlar, insanlar, mücadeleler, doğaüstü gizemli şeyler gördüm. Biz de ancak maddi yönünü düzelterek kitabı çıkarttık” diye konuştu.

Uysal, 16 Kasım Pazar günü TÜYAP fuarında imza gününe katılacağını sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim