Türk Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Öz, önceki gün Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen Tarih ve Kültür Sohbetleri programına katıldı. “Rüyadan hakikate: Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu” başlıklı mini bir konferans sunan Öz, konuyla ilgili merak edilen ve tartışmalı konulara açıklık getirdi.

Osmanlı Beyliği’nin diğer beylikler arasından nasıl sıyrıldığını ve bölgesinde nasıl önemli bir güç haline geldiğini anlatan Prof. Öz, “Şu çok açıktır ki, Osmanlı’nın ilk hükümdarları, özellikle Osman ve Orhan Beyler siyasi birer dehaydı” ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa il protokolünün yoğun ilgi gösterdi. Programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Şeyh Edebali Ünv. Rektör Yardımcısı ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir İlgen, Türk Ocakları Bilecik Şube Başkanı Ertuğrul Açıkgöz ve Başkan Yardımcısı eski SGK İl Müdürü Osman Ersöz, Türk Ocakları Bilecik Gençlik Kolları Başkanı E. Eray Kılıç ve yönetiminin yanı sıra, öğretim üyeleri, üniversite öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim