Halk danslarının yanında latin, zumba, plates kursları veren Ritim Dans Sanat Organizasyonu, diğer yandan kına gecesi ve düğün gibi özel organizasyonlar düzenliyor. Ulusal ve uluslarası festivallerle birlikte dans çeşitlerini de çoğaltarak devam etmek istediklerini belirten Arabacıoğlu,  Bilecik’te dans eğitimiyle ilgili önyargıları da kırarak, 7’den 70’e herkesin severek dans edebileceğini göstermek istediklerini dile getirdi.

BALE, TANGO, ZUMBA, PİLATES,LATİN,  DÜĞÜN DANSLARI...

Verdikleri dans kurslarının yanında okullarda da dans eğitimi verdiklerini söyleyen Arabacıoğlu, şöyle konuştu:

“Kendi yerimizi açmadan  önce başka  kurumlarla ortak çalıştık. Bunu  bir adım ileri taşıyarak çocuk bale eğitimi, yetişkin latin dansları eğitimi,  yetişkin tango eğitimi, zumba, pilates ve özel düğün dansları yapıyoruz.  İlerleyen süreçte pilatesi geliştireceğiz, hip hop sınıfı açmayı planlıyoruz, bu şekilde  devamı gelecek.

Şu an daha çok çocuk gruplarıyla  çalışıyoruz. İlk aşamada çocuklara yöneldik. Çocuk sınıfını oturtup daha sonra yetişkinlere başlamak istedik. 3  ve 12 yaş arasında öğrencimiz var ama 50 yaşında da öğrencimiz var.

“BU İŞİN ORGANİZASYON AYAĞINDA DA VARIZ”

Biz bu işin organizasyon ayağında da varız. Bilecik’te gerçekleştirmek pek çok proje var. Geçtiğimiz günlerde 81 il ile aynı anda  Dünya Atabarı Oynuyor etkinliğini gerçekleştirdik ve Bilecik koordinasyonunu biz yaptık. İlerleyen süreçte yine karne festivali, uluslararası dans festivali gibi birçok organizasyon yapacağız. Aynı zamanda kına gecesi ve düğün organizasyonları da yapıyoruz.  

Sahne kurulumundan ses sistemine ,animasyon ekibine kadar, eğer  çocuklar ile ilgili bir projeyse de çocuk oyun parkurlarından mısır arabalarına kadar hepsi içerisinde a da z ‘ye bütün organizasyonu yapıyoruz.  Özel grup derslerimiz de var. Arkadaş gruplarıyla herhangi bir dans öğrenmek isterlerse onlara özel bir sınıf açabiliyoruz. 8 ile 10 kişi arasında sınıflar açabiliyoruz. Özellikle yaz dönemlerinde çiftler düğün dansları için istekli oluyorlar. Çiftlerin ilk danslarını onların istediği kareografiye uygun vals, tango, salsa yapabiliyoruz. Zeybek çok isteniyor. Çift olarak kendileri de dans edebilir, ayrıca bizim kendi zeybek ekibimizle birlikte  de sahneye çıkabilirler.

Diğer yandan bazı özel tarihlerde dans  projeleri de yapmayı düşünüyoruz. Örneğin önümüzde 18  Mart için Çanakkale’yi anlatan bir dans  projesi yapıyoruz. Bununla ilgili çevre illerdeki konservatuarlarla da iletişim halindeyiz.

“SINIFLARIMIZ TALEBE GÖRE AÇILIYOR”

Kayıt dönemimiz sürekli var. 3 ayda bir kayıt yenilediğimiz sınıflarımız var .Sınıflarımızı talep oluştukça  açıyoruz. Derslerimiz genelde hafta içi  akşam 6’dan sonra oluyor,  6’dan önceki derslerimiz okullarda oluyor. Hangi dans olursa olsun bizde eğitim süresi diye bir şey yok. Ne kadar devam etmek isterseniz o kadar geliştirebilirsiniz ama bir kurumuzu 3 aylık süreçte tamamlıyoruz. Bu seviyelerin sonu yok tabi ki kişi hangi alanda ne kadar ilerlemek isterse devam edebilir.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI PROJELER YAPACAĞIZ”

Ulusal ve uluslarası alanlarda  yapmayı planladığımız projeler ile Bilecik’i temsilen katılmak istediğimiz festivaller var. Güney Kore, Polonya, Makedonya gibi yurtdışındaki  festivallere katıldık. Tabi ki adım adım ilerleyecek bir süreç, önce ulusal festivaller, sonra da uluslararası festivallere  ve yarışmalara katılmayı düşünüyoruz.

“HER YAŞA UYGUN SINIFIMIZ VAR”

Şu anda en küçük kursiyerimiz 2 buçuk yaşında en büyüğü ise 74 yaşında.Her yaş kategorisine uygun bir sınıfımız var. 6 dans eğitmenimizle  çalışıyoruz. 20 senedir dansın içerisinde varız. Sadece Bilecik’te yapmadık bu işi Türkiye’nin ve dünyanın neredeyse her yerinde yaptık. Tecrübemiz çok fazla . Buna uygun arkadaşlarla da çalışıyoruz. Örneğin bale kursumuzu tanıtmak için alanında profesyonel, sertifikalı eğitimenlerle birlikte okullarla, federasyonla görüştük ve onlarla çalışmaya devam ediyoruz.

“BİLECİK’TE DANSA KARŞI BİR ÖNYARGI VAR”

Bu anlamda il olarak yetersiz kaldığımız alanlarda dışarıdan eğitmenlerle çalışıyoruz. Bilecik’te bu iş olmaz diye bir şey yok, biz yapıyoruz ve oluyor, sadece bir denemek gerekiyor. Bilecik halkının dansa karşı bir önyargısı var. Özellikle yetişkin gruplarında  bunu görüyoruz. Bu önyargıyı kırmak için uğraşıyoruz ve bu bir yerlere geldi. Çok daha güzel şeyler yapacağız. Bilecik’te dans geceleri yapacağız. Ramazan şenliklerinde de gösteriler yaptık ve çok güzel geçti.  İnsanlara dansı tanıtmak için  her fırsatta göstermeye çalıyoruz. Yaz döneminin ardından çok daha güzel projelerimiz de olacak.

Bilecik’te bizim gibi bir yerin ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençler Bilecik’te  sosyal alan yetersizliğinden şikayetçi. Bunun yanında dans ile uğraşmak kişileri kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırıyor. Uzun senelerdir gençlerle çalışıyoruz. Bu açığı kapatmak istedk. Bilecik’e  10 senemizi verdik. Burası için güzel bir şeyler yapmak istiyorum.

“DANS ETMEK İÇİN SADECE  İSTEK VE SABIRA İHTİYAÇ VAR”

İnsanlar dans etmeye çekinmesinler,  burada çok rahat ve keyifli zaman geçiriyoruz.  Yetenek aramıyoruz. Dans etmek için sadece  istek ve sabıra ihtiyaç var.  Yetenekliyseniz sadece biraz daha çabuk öğreniyorsunuz ama mutlaka öğreniyorsunuz. Bizim yüzlerce öğrencimiz oldu; sen yapamadın, senin yeteneğin yok deyip bırakmışlığımız olmadı. Bize kim bir şeyler öğrenmek için geldiyse hepsi öğrendi.”

Editör: TE Bilişim