Hüseyin Çınar

Bu sene Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan İl Özel İdare Spor, kırmızı beyaz forma ile sahalara çıkacak. İl Özel İdare Spor Teknik Direktörü Hasan Kol, gazetemize yaptığı açıklamada Bilecik'i temsil ettikleri için Bölgesel Amatör Liginde kırmızı-beyaz formalarla oynamayı düşündüklerini belirtti. Takımda maddi sıkıntılarının olduğunu söyleyen Kol, "Futbola gönül vermiş sanayici, fabrikatör ağabeylerimize yardımlarını bekliyoruz." diyerek açık çağrıda bulundu. Transfer konusunda maddi sıkıntıların önlerine engel olarak çıktığına değinen Kol, Bursa, Eskişehir, İstanbul gibi şehirlerden oyuncuların arayarak takımda gönüllü olarak yer almak istediklerini aktardı. İl Özel İdare Spor Teknik Direktörü Hasan Kol, konuşmasında şunları aktardı:

BAL'a giden yol

Bal'a çıktık ve bunun bir hikâyesi oldu. Bilecik Amatör kümesinde  mücadele ederken üniversiteden gelen arkadaşlarımız da vardı. Bilecik'in suyunu ekmeğini paylaşan arkadaşlarımız bunlar. Bunlarla beraber A takımda yaklaşık  otuza yakın gençle Bölgesel Amatör Ligine çıktık. 134 tane idman yaptık, 30 maç yaptık.

Millet burada karda evinde sıcak sıcak otururken diğer futbolcular diğer takımlar öyle diyeyim. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz ama böyle oldu yani. Biz çünkü kendimizi biliyoruz. Biz çok soğuklarda karları ezdik, karda idman yaptık. Yeri geldiğinde çok çok soğuk oldu. Bu sene 50 cm karlarda spor salonlarında idmanlar yaptık. Bu şekilde çocuklara hep yüklendik. Beden terbiyesi dediğimiz gibi bedenlerini terbiye ettik. Fizikleri geliştirdik, tecrübelerini arttırdık ve 4 takımın zirveye oynadığı bir ligde son maçta gelişen olaylarla beraber Osmaneli'de 3 bin kişi önünde, beraberlik sayesinde şampiyon olduk ve BAL'a çıktık. Ne olur, ne gider bunları tabi zaman gösterecek.

İl Özel İdare Spor'un maddi sıkıntıları

İl Özel İdare Spor imkân olarak ne yaptı? Orada ki işçilerimizden paralar kesiliyor, aylıklarından 15-20 lira gibi bir para bize aylık yaklaşık 2000 lira gibi bir gelir sağlıyor. Böyle para toplanıp bu çocukların yol masrafı, giyecek masrafı, malzemesi gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Bu şekilde bir yardımda bulundular sağ olsunlar ama artı olarak bir tek kuruş para dağıtılmadı. Sadece son maça çıkmadan önce bunlar gönlümüzden geldi, şampiyonluk primi değil diyerek, kendi aralarında topladıkları paraları sporcularımıza verdiler. Onların emekleri vardır üstümüzde ama yani çocukların hepsi amatördür, gönüllüdür bir kuruş para almamıştır. Malzemeleri verilmiştir sağ olsun İl Özel İdare Müdürümüz Halis Nalbant bize arabayı tahsis etmiştir, mazotunu koymuştur göndermiştir. Dediğim gibi bu şekilde buralara gelindi. BAL'a katılmak için 20 Temmuza kadar, 20 bin lira gerekiyordu. Başkanımız Fazıl Özmen, onun sayesinde 20 bin lira bulunup oradaki çalışan sendika başkanlarımız sayesinde 20 bin lira tamamlandı. 20 Temmuz itibari ile katılım başvurusu yapıldı. 163 takımdan 157'si kabul edildi. 6 takımda sorun oluştu. 157 takımdan oluşan Bölgesel Amatör Lige katılım sağlandı.  18-19 Eylül itibari ile lig başlayacak. Bize gelir olarak fazladan TFF km başına gittiğimiz yol için para verecek. 250 km üzerine katkıda bulunacak. Bunun dışında tüm büyüklerimizin futbola gönül vermiş sanayici, fabrikatör ağabeylerimize buradan bende gıyabınızda seslenerek yardımlarını bekliyoruz. Bizimle deplasmana gelirler, forma reklamı yaparlar artık nasıl olursa bu hafta deplasmanınızı biz karşılıyoruz gibi nasıl olursa bilmiyorum bunun düzeyi, biz her türlü yardıma açığız Bilecik'in gençleri oynayacak. Bu şekilde devam edeceğiz. İnşallah götürebildiğimiz yere kadar götüreceğiz.

İl Özel İdare Spor'un maddi sıkıntısı vardır. Bu kulübün sıkıntılarına her türlü destek ihtiyacımız vardır. Bilecik'in takımıdır, adı üstünde Bilecik'tir. Her zaman söylüyorum lacivert-beyazdır renklerimiz ama Bilecik halkı ve gençleri yanımızda olduğu sürece bizim rengimiz kırmızı-beyazdır. Bilecik Spor'umuzun rengi kırmızı-beyazdır bizde çıkar çatır çatır kırmızı-beyaz renklerle oynarız. Bizim için sorun yok hem de gurur duyarız onur duyarız. Yeter ki Bilecik halkı, Bilecik gençliği, Bilecik seyircisi bizim yanımızda olsun. Sanayicisi, fabrikatörü biz her şekilde her türlü şeye ben kendi adıma söylüyorum açığız. Yeter ki beraber bu işi götürelim.

 

Turgay Avcı yuvada kalıyor

Transferi herkes ister, ben de isterim. A'dan Z'ye bütün hocalara sorsak, 'eksiklerimiz var' diyecek ama kulübün yapısını da biliyoruz. Harcanacak ücretleri biliyoruz. Bunları oturup mukayese edip ortaya çıkardığımızda transfer ücretleri çok uç safhada oluyor. Şöyle bir durum var, maddi olarak kaynağımız yok, biraz önce anlattığım kaynaklar var. Bunun dışında bana devamlı telefonlar geliyor artık. Bursa'dan, Balıkesir'den, İstanbul'dan, Eskişehir'den amatörde oynamış yada Bölgeselde oynayıp takım bulamamış, sakatlık geçirmiş veya kendine güvenen bazı arkadaşlar telefon ediyor. 'Hocam ben takımınıza gelmek isterim. Böyle yaparız, şöyle yaparız' diye. Ama tabi biz daha idmanlarımıza geçen pazartesi başladık. Pazartesi günü altıncı idmanımızı yaptık. Ve koş koş dediğimiz koşularımıza başladık, kamp dönemi gibi.

Günde bir idman yapabiliyoruz. Çünkü çocukların çoğu çalışıyor. Akşamüstü çıkıyorlar bir idman yapabiliyoruz. Bunun dışında transferlerle 10 Ağustos itibari ile biz toplu idmanlara başlayacağız. Topla yapacağımız idmanlarda biz buradaki arkadaşları davet edeceğiz ve hazırlık maçları, toplu idmanlarda bunları, gönüllü arkadaşları gözlemleyeceğiz. Gözlemleyerek bizim takıma yarar, yaraşır takımda oynatırız eksiklerimizi tamamlar, bize destek verir diye düşündüğümüz kişilerle anlaşma yapıp önümüzde ki sene bu arkadaşlarda bizi temsil edecek. Almayı düşünüyoruz ama transfer konusu bu.

Lig kalitesi olarak yukarıdan aşağıya doğru inecek arkadaşlar var. Nasıl inecek, Şimdi Süper Lig'de 14 yabancı serbest bırakıldı. Ne oldu? 14 yabancı yukarıda bütün herkes yabancıya saracak. Senin Türk futbolcun nereye gidecek? 1. PTT ligine gidecek. 1. PTT ligindeki kaliteli futbolcular nereye gidecek? 2. Lige gidecek.2. Ligdekiler, 3. Lige, 3. Ligdekiler Bölgesele inecek. Yani Bölgesel Lig bundan önceki tüm liglerden çok çok daha iyi. Şu anda 3. Ligde oynuyormuş gibi olacağız. Bu yüzden ligimizde çok karıştı.  Biz bu takımla bu çocuklarla nereye gidebiliriz? Tabi ki bu aşikar, yani uçarız kaçarız demiyoruz. Hedefimiz, bu ligde Bilecik'i temsil etmek ve il takımı olmak. Bu ligle birlikte Bilecik'e renk getirmek. Bilecik'in çocuklarını oynatabilerek hem yan ligdeki takımlara transfer edebilmek hem de 3. Lige transfer edebilmek. Nereye gidiyorsa önleri açmak, tecrübesini yükseltmek. Amacımız bu, bu hedefle yola çıktık.

Bu sene de katılamasaydık zaten İl Özel İdare takımı olarak, hiç bir şey kalmazdı. Hedefi olmayan bir takımda hiç kimse oynamak istemez. Benim hedefimde şampiyonluk. Küme düşmemek bile hedeftir. Bunu önceden vermek lazım.  Öyle olduğu zaman herkes bizim takımdan kaçmak ister. Bu bizim için bir milat oldu. Önümüzdeki sene belki küme düşeceğiz, belki Amatör değil de alt takımlarda U13, U15, U19'da devam edeceğiz ama en azından bu seneki iki tane Göztepe'ye giden çocuklar bizim alt yapı içi hedef olacak artı bu seneki Bölgesel Amatör Lige gidip orada deplasman görüp diğer takımlarla mücadele yapan, kıran kırana mücadele eden çocuklar ve oradan transfer olan çocuklar bizim için yine bir hedef olacak. İşte bu sebepler yüzünden zaten Bilecik'te alt yapı olarak İl Özel İdare Spor'dan başka takım yok. Bilecik merkez dışında sadece İstasyon mahallesinde Ertuğrul Spor vardır. Onlar çok büyük emek sarf ediyor her şeyimde onları övmüşümdür. Bunun dışında bu çocuklar giderse zaten sonuçlarda belli alt yapıdaki sonuçlarımızdan bu çocukları bizim dağıtmamız tamamen Bilecik'e, futbola, spora saygısızlıktır. En önemli şey bizim çocuklarımız

 

Belki övünmek gibi olacak ama ben bu takıma hakimsem, ben bu takımın idmanlarına çıkıyorsam, çocukların saygısını kazandıysam benim haberim olmadan bu takımda kuş uçmaması lazım. Mesela; Altıner Yörümez Bilecik Sporla görüşmüştür. Büyük bir ihtimalle anlaşmıştır. Bilecik Spor'a gitme ihtimali yüksektir. Neden çünkü burada esnaf dükkanı olduğu için idmanlarla çok yoğun katılamayacaktır ve hafta sonları deplasmanlar olduğu için Bilecik Spor durumu olduğu için zaten geçen sene bize sordu benim şeyimle geldi. Sağ olsun delikanlı gibi oynadı, mücadele etti onurla taşıdı formamızı bu senede bak dedim durumuna oda Bilecik Spor durumum var dedi inşallah hayırlısı olsun dedik. Turgay Avcı, Fikret Avcı, Yunus Emre Altın bunlar hep transferi konuşulan şeyler. Ondan sonra bunlar hep konuşulup gidilecek denen şeyler ama sağ olsunlar ben neredeysem onlarda orada olur ama tabi ki gitmek isterse düşünür taşınır onlara fırsat olarak görür gidebilirler ama BAL'da oynamak varken 1. Amatörde oynamakta mutlaka şey ister ama şu anda öyle bir şey yok. Turgay Avcı mutlaka herkes istiyor. Ben bilmiyor muyum herkesin kafasından Turgay Avcı'nın geçtiğini ama Turgay Avcı'yı bir sene önce kimse istemiyordu. Neden, çünkü Turgay duygusal çocuktur. İç karışıklık yada kendine haksızlık yapıldığını görürse bütün gemileri yakar. İsterse oradan Süper lige gitsin, gitmez yapmaz niye çünkü ona hakkını vermek lazım. Ben Turgayla 2. Amatörde beraber oynadım, takımı beraber çıkardık İl Özel İdare'de ondan sonra benim karakterimi her şeyimi bilir ona göre geldi zaten sağ olsun bende elimden geldiğince doğru adaletli olmaya çalıştım herkese ama yanlışlarım olmuş mudur olmuştur ama yanlışlarımı da kabul ettim. Onları da tartıştık ve bu şekilde çocuklar bana güven sağladı, bende onlara her şekilde yardımcı oldum. Şimdi o çocukta benimle hareket etmeyi istiyor ama gitmek istediği bir yer varsa güvendiği bir yer varsa ben ona her şekilde izin veririm. Öyle bir şeyim yok ama bizimle beraber devam edecek.

Turgay'ı da Turgay yapan Hasan hocadır demiyorum, yaptığı idmanlar ve takımdaki çalışmalara uyumudur. Kardeşiyle beraber oynaması bunlar hep artıdır. Fikret mesela birbirlerine çok devamlı Şimdi o çocukta benimle hareket etmeyi istiyor ama gitmek istediği bir yer varsa güvendiği bir yer varsa ben ona her şekilde izin veririm. Öyle bir şeyim yok ama bizimle beraber devam edecek. Turgay'ı da Turgay yapan Hasan hocadır demiyorum, yaptığı idmanlar ve takımdaki çalışmalara uyumudur. Kardeşiyle beraber oynaması bunlar hep artıdır. Fikret mesela birbirlerine çok devamlı takımı konuşmuşlardır. Bunlar çok ince noktalardır ama çok bilinen şeylerdir. Bütün takımın arkasında olması, ona güvenmesi yani bunlardır. Keşke Turgay Bilecik Spor 3. Ligde olsa da biz Turgay'ı kendi elimizle ittirsek. Ben buradan desem ki Bilecik Spor neden Turgay'ı almıyor diye bağırsam yani. İnşallah Turgay'ı ben bu sene daha iyi yapıp en kötü bölgesel lige ama ben daha yükseklere çıkacağını biliyorum. Hocam yaşım gitti benden geçti diyor ama ben hiç inanmıyorum. Turgay bence çok çok daha iyilerine layık bir futbolcu.

Bilecik Spor'a Başarılar

Biz Bilecik Sporuz, Bilecik Spor kırmızı-beyaz bizimde gönlümüz kırmızı-beyazdır. Bilecik Spor'a müthiş emekler veren başta İsmail Başkanıma, futbolcularımıza Fatih hocama bundan sonraki 1. Amatörde ki karşılaşmalarında başarılar dilerim. Bilecik Spor layık olduğu yere gelecektir ama Bilecik Spor yoksa Bilecik Spor'un bir üst liginde Bilecik'i temsil eden Bilecik İl Özel İdare Spor varsa oda Bilecik Spor'dur, Bilecik Sporludur. Dediğim gibide rengi de, gönlüde kırmızı-beyazdır. Yani hiç bir şekilde İl Özel İdare'nin Bilecik Spor'dan farkı yoktur. Bizde çıkıp orada Bilecik Spor'un bayrağını taşıyormuşçasına sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bilecik halkının bizimle olacağına eminim, mutlaka kötüleyenlerimizde olacak ama bize destek olmalarını bekliyor ve hepsine saygılarımızı sunuyoruz
Editör: TE Bilişim