Uzun zamandır merakla beklenen Şeyh Edebali Üniversitesi rektörlük seçimi, yarın (17 Aralık 2015) 10.00 - 15.00 saatleri arasında Üniversite Konferans Salonunda gerçekleşecek. Son gün yeni bir aday çıkmaması durumunda, rektörlük için 7 adayın yarışması bekleniyor. Öğretim üyeleri (yardımcı doçent, doçent ve profesörler) arasında yapılacak seçim sonucunda en yüksek oyu alan 6 isim YÖK’e gönderilecek. YÖK, bu isimlerden 3’ünü eleyecek ve son 3 ismi Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu 3 isimden birini Şeyh Edebali Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atayacak. Üniversitemizin yeni rektörü en geç Ocak ayı ortalarında belli olacak.

Şu ana kadar adaylıklarını açıklayan isimler;

Prof. Dr. Abdulhalik BAKIR (Tarih Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı)


Prof. Dr. Harun TUNÇEL (Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı)


Prof. Dr. İbrahim TAŞ (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi)


Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU (İşletme Bölüm Başkanı)


Prof. Dr. Mehmet KURBAN (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı)


Prof. Dr. Şeref SOYLU (Makine ve İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı)

Adaylığı hakkında basın açıklaması yapmamasına rağmen aday olmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim ise Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan CANDAN.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nin eski Rektör Yardımcılarından olan Candan, aktif siyasette yer almış ve Ak Parti 24. Dönem (2011-2015) Zonguldak Milletvekilliği görevini yürütmüştü.  Candan’ın Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü için kuvvetli adaylardan biri olduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilişim