Korkmaz Kesik

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Rektörlük seçiminin ilk ayağı, bugün üniversitenin179 öğretim üyesinden 174'ünün oy kullanmasıyla tamamlandı ve Rektörlük için 6 aday kesinleşmiş oldu.

Seçimde ilk sırayı 58 oyla Prof. Dr. İbrahim TAŞ (Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi) aldı. 2. sırayı 32 oyla Prof. Dr. Mehmet KURBAN (Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı), 3. sırayı 27 oyla Prof. Dr. Harun TUNÇEL (Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı), 4. sırayı yine 27 oyla Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU (İşletme Bölüm Başkanı), 5. sırayı 13 oyla Prof. Dr. Şeref SOYLU (Makine ve İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı) ve 6. sırayı 7 oyla Prof. Dr. Abdulhalik BAKIR (Tarih Bölümü Başkanı ve Rektör Yardımcısı) aldı.

İkinci aşamada bu isimler YÖK’e bildirilecek ve YÖK adaylar arasından seçeceği 3 ismi Cumhurbaşkanı’na sunacak. Üniversitemizin Rektörü hakkındaki nihai karar 25 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek. Yeni Rektörün 28 Aralık Pazartesi günü görevine başlaması bekleniyor.

1- Prof. Dr. İbrahim TAŞ (58 Oy)



2- Prof. Dr. Mehmet KURBAN (32 Oy)


3- Prof. Dr. Harun TUNÇEL (27 Oy)


4- Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU (27 Oy)

5- Prof. Dr. Şeref SOYLU (13 oy)


6- Prof. Dr. Abdulhalik BAKIR (7 Oy)

Editör: TE Bilişim