Duygusal anların yaşandığı, Vali Halil İbrahim Akpınar’ın veda programında bir duygusal ve anlamlı mesaj da Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’dan geldi. Yurt dışında olması sebebiyle veda programına katılmayan Rektör Azmi Özcan, gönderdiği mesajda programa katılamamaktan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ders verici olanın kişinin nasıl karşılandığı değil, nasıl uğurlandığı olduğunun altı çizen Özcan
, “İnsan hayatını anlamlı kılan şey bizatihi yaşamak değil, ne için ve nasıl yaşandığıdır. Önemli olan ise ne kadar yaşandığı değil yaşanan süre içinde neler yapıldığıdır.” dedi. Rektör Özcan’ın duygu yüklü ve anlamlı mesajı şöyle:

“ Sayın valim ve değerli misafirler, böylesi bir anda aranızda olamamanın hüznü ile hepinizi saygı ile selamlarım.

İnsan hayatını anlamlı kılan şey bizatihi yaşamak değil, ne için ve nasıl yaşandığıdır. Önemli olan ise ne kadar yaşandığı değil, yaşanan süre içinde neler yapıldığıdır. Sayın valimiz bu ifadelerin tecessüm ettiği seçkin bir kimlik olarak kendi şahsında; devletin güç ve merhamet, şefkat ve itibar, ciddiyet ve tevazu derinliklerini göstererek Bilecik’ten ayrılıyorlar. Asıl ders verici olan nasıl karşılandığınız değil, nasıl uğurlandığınızdır. Sayın valim herkese nasip olmayan bu güzelliğin bundan sonraki meslek hayatınızda da devam etmesini diler, değerli hanımefendi ve çocuklarınız ile sağlıklı ve huzurlu bir gelecek temenni ederim.

Prof. Dr. Azmi Özcan

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü  

Editör: TE Bilişim