Cafer Elmas

Şeyh Edebali Üniversitesinin yeni Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın, rektör adaylık başvurusunda Kurucu Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’a yönelttiği “tek adam” suçlaması ve üniversiteye gerekli yatırımların yapılmadığı, altyapının oluşturulamadığı yönünde görüş bildirmesi hakkında çıkan haberimiz kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Gazetemizin yanı sıra yarin11.com internet sitemizde de yayınlanan habere çok sayıda yorum gelirken, yeni Rektör İbrahim Taş’a özel kalemi aracılığı ile konu hakkında açıklama almak istediğimizi ilettik. Ne var ki haberin ardından geçen 5 günlük zaman zarfında herhangi bir cevap gelmedi ve yeni Rektörün bu konuda açıklama yapmayacağı bilgisi ulaştı.

Taş, YÖK'e yaptığı aday başvurusunda belirttiği düşüncelerinin kamuoyuna açıklanacağını ummadan mı bu düşünceleri yazdı bilinmez ama, bu ifadelerin üniversiteye 8 yıl hizmet eden eski Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’ı derinden yaraladığı düşünülüyor. Çiçeği burnunda yeni Rektör İbrahim Taş’ın bu konuda açıklama yapmaması veya yapamamasının nedenini kamuoyu merak ediyor.

Editör: TE Bilişim