Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan üniversite eğitimi için tercihini üniversitesinden yana kullanan öğrencilere bir teşekkür mektubu yayınladı. Şeyh Edebali Üniversitesinin sürekli geliştiğini ve öğrenci odaklı bir üniversite olduğunu vurgulayan Özcan’ın mektubu şöyle:

Sevgili gençler, değerli öğrencilerimiz,

Ailenizin büyük fedakârlıkları ve sizin yoğun gayretlerinizle uzun ve yorucu bir sürecin sonunda üniversitemizi tercih ettiğiniz ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde öğrenim hakkını kazandığınız için sizi ve ailenizi kutluyor üniversitemize hoş geldiniz diyorum.

Bir büyük medeniyetin beşiğinde kurulu ve sürekli gelişmekte olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilk günden bugüne, evrensel bilim kurallarını benimsemiş, atılımcı, yeniliklere açık bir üniversite olarak şehrimize, bölgemize, ülkemize ve insanlığa hizmet vermeyi ilke edinmiştir.

Üniversitemizde eğitim; esnek, dinamik, disiplinler arası, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanabilme ve bilgi üretme yönünde planlanmıştır. Üniversitemizin temel hedefi sorgulayan, düşünen, dinamik, üretken, etik değerlere bağlı, alanında uzman, yetkin ve başarılı bireyler yetiştirmektir. Siz sevgili öğrencilerimizi bu vasıflara sahip olarak üniversitemizden mezun etmek için her türlü gayret gösterilecektir. İhtiyaç duyduğunuz her anda sizlere destek olacak öğretim elemanı ve personeli yanınızda bulacaksınız.

Sizleri kendi öz evlatlarımız gibi seviyor, sizin geleceğinizi en az sizler kadar önemsiyoruz. Bu açıdan bizlerin birinci önceliği sizleri millete, memlekete, insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmek; yetenekli, donanımlı insanlar olarak üniversitemizden mezun etmektir. Şayet size sunulan imkânları iyi değerlendirir, okur, araştırır, gayret ederseniz; teknik yönden olduğu kadar kültürel yönden de kendinizi iyi yetiştirirseniz; bundan sizler, sizi sevenler, milletimiz ve hem de insanlık kazançlı çıkacaktır. Bu sebeple derslere göstereceğiniz ilginin yanı sıra, üniversitemizde bulunduğunuz sürece, ilgi alanınıza uygun bir öğrenci kulübüne üye olarak, düzenlenen sportif ve kültürel faaliyetlere katılmanız önem taşımaktadır.

Bizler sizin eğitim, öğretim, beslenme, barınma gibi ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılamak, en önemlisi yalnız olmadığınızı hissettirmek için elimizden geleni yapacağız. Siz sevgili öğrencilerimizden beklentimiz çalışmalarınızı yılmadan sürdürmek ve hem kendiniz hem ülkeniz için faydalı işlere imza atacak birer birey olmanızdır.

Unutmayınız, üniversitemizin odağında siz öğrenciler varsınız ve bizler sizin için buradayız, hepinize başarılar diliyorum.

Sevgilerimizle

Prof. Dr. Azmi ÖZCAN

Rektör

Editör: TE Bilişim