Cafer Elmas

Önceki gün ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu yıl görev süresi bitecek olan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Özcan’ın sadece Bilecik’e değil diğer üniversitelere de katkıda bulunacak yerlerde olacağını söyleyen Avcı’nın açıklamaları, akıllara “Azmi Özcan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı için mi düşünülüyor?” sorusunu getirdi.

Bakan Avcı’nın Rektör Özcan’ı ziyaretinde gazetemiz editörü Cafer Elmas’ın “Biz rektörümüzden çok memnunuz. Bir dönem daha rektörümüzle çalışma imkanımız yok mu?  Bakan olarak bir tolerans gösterseniz” demesi üzerine Avcı, “Biz de çok istiyoruz ama biliyorsunuz bu tür şeyler için yasal düzenleme gerekiyor” cevabını verdi.   

Elmas’ın “Siz Bileciklisiniz, gerektiğinde yasal düzenlemeler yapıyorsunuz,  Bilecik için bir yasal düzenleme yapabilirsiniz” sözleri üzerine Harputlu Hacı Hayri Bey’in “Şu garip gönlüm için kanun icad olaydı” dizelerini hatırlatan Avcı, “Keşke böyle bir imkanımız olsaydı ama biz hocamızı sadece rektör olarak değil, başka yerlerde de daha güzel değerlendireceğiz inşallah” dedi.

Rektörlük ziyareti çıkışında Cafer Elmas’ın “Sayın Bakanım siz Rektörümüzü bir kez daha düşünün” demesi sonrası Bakan Avcı’nın “Sen soruyu sorduktan sonra aklıma gelen formül şu, okulun adını değiştirip bir kez daha rektör atayalım” sözleri ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın üniversitemizin adı yarıda değişti bunu baz alalım demesi  gülüşmelere neden oldu.  

Bakan Avcı’nın son açıklaması ise kafalarda merak uyandırdı: “Bilecik Üniversitesi de dahil olmak üzere, pek çok üniversitelere daha büyük katkılarda bulunacak yerlerde olacak inşallah” açıklaması, Prof. Özcan’ın gelecek dönemde YÖK Başkanlığı görevine getirilebileceği şeklinde yorumlandı.

Editör: TE Bilişim