Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği tarafından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a veda programı düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Ziraat Odası üyeleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Rektör Azmi Özcan ile olan anılarını paylaştı. Diğer üniversitelerde rektörlere ulaşmanın zor olduğunu söyleyen Sevinen, Rektör Özcan ile istedikleri zaman görüşebildiklerini kaydetti. Sevinen, Rektör Özcan'ın Bilecik'e çok hizmet ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı gerçekleştirdiği konuşmada Rektör Özcan'ın Bilecik'e nasıl daha faydalı olurum diyerek çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Özcan'ın her davranışı ve hareketi ile Bileciklilerin sevgisini ve saygısını kazandığını söyleyen Yağcı, "Hocamız şehrimize rektör olarak atandıktan sonra bizim içimizden birisi olduğunu gördük. Her davranışı ile her hareketi ile takdir topladı. Her zaman istişare içerisinde bulunarak yaptığımız işleri Bilecik için daha faydalı hale nasıl getirebiliriz çalışması içerisinde oldu" dedi


Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, yaptığı konuşmada aslen Burdurlu olduğunu belirterek Bilecik ile Burdur’un çok benzer şehirler olduğunu söyledi. Ben doğuştan Bilecikliyim diyen Rektör Özcan, "Benim şahsımla ilgili böyle programların yapılması hiçbir zaman unutamayacağım. Çünkü burada bir çıkar ilişkisi yok. Aramızda bir iş yok ve bir beklenti de yok. Sadece bir gönül ilişkisi söz konusu. Ben Türk olmama sebebiyle doğuştan Bilecikliyim. O yüzden Bilecik'ten ayrılmak gibi bir durum söz konusu değil. Biz aynı zaman bir köy üniversitesiyiz. Dünyanın en gözde köy üniversitesi olduk” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ve Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, Rektör Özcan’a plaket verdi.  

Editör: TE Bilişim