Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir Bilecik Arena'nın konuğu olurken, üniversiteye ve kente dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Değişim Gazetesi Temsilcisi Hande Nur Uysal'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Rektör Beydemir, Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas, Bilecik Olay Haber sahibi İbrahim Rafet Sünetçi, 11 Haber Sahibi Erhan Toka ve Haber 228 Temsilcisi Uğur Baklacı'nın sorularını yanıtladı.

Pandemi nedeniyle uzun bir süre kapalı kalan okulun yeni eğitim döneminde kapılarını öğrencilere açmasıyla başlayan eğitim süreci, bu yıl üniversitenin tercih oranlarını, sanayi-üniversite işbirliğinin önemini, kaç ülkeden misafir öğrenci olduğunu, Amerika'da yapılan bir değerlendirmede 8 bin bilim adamı arasında kendi branşında 376. Türkiye'de ise birinci oluğunu, öğrencilerin yaşadığı dolmuş sorunlarını, akademisyenler ve öğrencilerin aşı durumlarını, öğrencilerin barınma konusunu, üniversitenin bilim alanında yaptığı çalışmalarını, Ziraat Fakültesi'nin Biyokimya alanında yaptığı araştırmaları, önümüzdeki yıl kutlanacak olan Bilecik'in Düşman işgalinden Kurtuluşu’nun 100.yıl olması nedeniyle Tarih Bölümünün şimdiden çalışmalara başladığını, yakın illerdeki üniversiteler ile olan işbirliğini, Tıp Fakültesi ile gelişmeleri, kampüs içinde bulunan kütüphanenin işlerliğini, ilçelerdeki Yüksekokullarla ilgili değerlendirmelerini ve daha fazlasını;Yarın ve Değişim Gazeteleri, Haber 228, Olay Haber, 11Haber, Yarın 11 ve Bilecik 11 İnternet haber sitelerinden ayrıca Youtube'ta Bilecik Arena kanalından takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim