Cafer Elmas

      Jandarma Genel Komutanlığı'nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanmasının ardından bakanlık ilk kez jandarma generalleri ve subayları için terfi ve tayin kararnamesi hazırladı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Bilecik 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Tümgeneral’liğe terfi ederek, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atandı.

5 yıldır ilimizde görev yapan ve kırılması zor bir rekora imza atan 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda en uzun görev yapma unvanını eline alan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Diyarbakır Bölge Komutanlığı’na atandı.

  Görevi boyunca ilimizde göstermiş olduğu başarı ile halkın gönlünde taht kuran ve kamuoyunda  ‘Zafer Baba’ olarak bilinen Tuğgeneral Halis Zafer Koç’un son olarak 15 Temmuz sürecinde göstermiş olduğu sağduyu ile görevi başında dik durması büyük takdir toplamıştı.

Atatürkçü kimliği ile tanınan, 15 Temmuz’daki dik duruşunu “Paşa paşalığını yaptı” haberimiz ile yarin11.com internet sitemizde yayınlamamız sonucu 250 bine yakın okunma, en çok tıklanma, 10 bine yakın Facebook sayfası beğenisi ve 1000’e yakın paylaşım ile kırılması zor bir rekora imza atmamızı sağlayan Zafer Paşa’nın,Tuğgenerallik rütbesinden Tümgenerallik rütbesine yükselmesi büyük sevinç yarattı.

Zafer Paşa’nın Diyarbakır Jandarma Komutalığı’na atanmış olması Bilecik kamuoyu tarafından  üzüntü ile karşılandı. Yine Söğüt'te  başlatılan Alp elbiseli askerlerin tuttuğu saygı nöbeti projesinde emeği geçen ve 3 günde ziyaretçi akını yaşandığı 35 bin kişinin ziyareti ile rekor ziyarette pay sahibi olan Zafer Paşa, 5 yıl boyunca babacan kişiliği ile herkesim tarafından sevildi sayıldı.

2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Tümgeneralliğe terfi ederek Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na atanırken, Bilecik Jandarma Eğitim Komutalığı’na ise Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel atandı.

 Tümgeneral Halis Zafer Koç'a yeni görev yeri  Diyarbakır'da başarılı çalışmalar dilerken, ilimize atanan Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'e Yarın Gazetesi olarak görevinin hayırlı olmasını dileriz.

Editör: TE Bilişim