Bilecik Belediye binasında bulunan “Bilecik Belediye Sarayı” yazısının kaldırılıp yerine “ Bilecik Belediyesi” yazılması sonrasında kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığımız “Saray gitti T.C. Geldi” başlıklı haberimiz rekora gidiyor.

Geçtiğimiz gün Bilecik Belediyesi giriş kapısında yazılı olan “Bilecik Belediye Sarayı” yazısı Başkan Semih Şahin’in direktifi doğrultusunda “Bilecik Belediyesi” olarak değiştirilmiş ve konuya ilişin Başkan Şahin, ““Bilecik Belediyesi, halkın belediyesidir. Saray haline getirilerek halktan kopuk bir belediye; halkına gerçek hizmet veremez, kendisine hizmet verir. Biz belediyeyi halka açıyoruz ve halkın belediyesi yapacağız. Bu bir simge olsa da bütün hizmetlerimizde bunu herkes görecek. Bilecik halkı kendi belediyesi olarak benimseyecek. Bilecik’i halkımızla birlikte daha güzel bir hale getireceğiz. Bunun bir simgesi olarak da belediyemizdeki saray ismini kaldırıp Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi olarak değiştiriyoruz. Bu belediye, sadece ismiyle değil her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin, Bilecik’in belediyesi olacaktır.”demişti.

En çok paylaşım alan haberlerden birisi oldu

Bunun üzerine gazetemizde kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığımız “SARAY GİTTİ, T.C. GELDİ” başlıklı haberimiz gerek 61 bin okunma sayısı ve aldığı yorumlar ile gerekse Facebook’ta 33 bin erişim,350’nin üzerinde paylaşımla rekora doğru gidiyor.

Eleştiri ve tebrik yağdı

Bunun yanı sıra duruma tepki gösteren birçok karşıt görüşlü vatandaşta haber sonrası çeşitli yorumlarda bulunarak durumu sert dille eleştirirken, yazı değişikliğini olumlu karşılayan birçok vatandaş ise Belediye Başkanı Şahin’i kutladı.

Editör: TE Bilişim