16 Nisan halk oylamasından çıkan sonucu protesto etmek için Kadıköy’den yürüyüşe başlayan Doktor Hülya Şen (47) Bilecik’e ulaştı.

Hülya Şen’i 1.Organize Sanayi Bölgesi’nde karşılayan CHP kadın kolları üyeleri, CHP eski Parti Meclis Üyesi Didem Gültekin ve ADD Başkanı Feyzi Köse, Şen ile birlikte Bilecik merkezine kadar beraber yürüdüler.23 Nisan’da Anıtkabir’de olacağını belirten Şen, gerçekleştirdiği yürüyüş ile ilgili açıklamasında: “Bugün yürüyüşümüzün üçüncü günündeyiz, bugün artık Bilecik’te konaklayacağız. Takip eden arkadaşlar biliyorlardır Yenişehir’den geldik buraya, sabah İzmit’ten çıktık yola oradan da Yenişehir’e sonra buraya geldik. Yol boyunca pek çok köylerden davet aldık onlarla sohbet ettik, çay içtik o yüzden bu saate kaldık. Artık hava kararıyor gece burada konaklayacağız ama tabi bugün üzücü bir haber aldık.

YSK hiçbir itirazı kabul etmemiş, oysa farklı bir karar bekliyorduk insanları görüyorsunuz toplanıyorlar, bunu kabul etmediklerini söylüyorlar. Benimle birlikte yürümek istiyorlar ama ben OHAL koşullarında birlikte yürümenin pek mümkün olmadığını düşünüyorum. Aslında OHAL koşullarında anayasa teklif etmenin mümkün olmadığını da düşünüyorum. OHAL kaldırılmadan ve insanlar anayasa değişikliğini tartışmamışken, maddeleri daha anlatamamışken, içselleştirememişken bir anayasa dayatması ile karşı karşıyayız. Üstelik yapılan seçim sonuçları şaibeli, bu şaibenin kalkması da  YSK’nın ben buna uyuyorum demesiyle olacak bir şey değil.Dolayısıyla bu sonuç yıllarca tartışılacak ve ülke bu gerilim ile uzun süre yaşayacak mı? CHP Parti Meclisi’nin bir takım açıklamaları var sine-i millete

dönmek gibi süreci birlikte takip edip göreceğiz.
Ben bu arada bir şey daha söylemek istiyorum.Biz Pazar günü Ankara’da olmayı planlıyoruz aslında dün fark ettik ki Pazar günüde 23 Nisan aslında 23 Nisan’da Ankara’da olurum şeklinde değildi ama böyle denk geliyor.Oraya gittiğimiz zaman Ata’nın huzuruna çıkmak zorundayız.Ata’nın huzuruna çıkıp bunu durumu ifade etmek çok zor. Ata’nın huzurunda tek başıma olmak istemiyorum.Ona söyleyecek mazeretimiz kalmadı.Ancak oraya büyük bir kalabalık ile gidersek,belki hatamızı affeder. O yüzden bütün insanlarımıza seslenmek istiyorum 23 Nisan’da beni yalnız bırakmasınlar,birlikte Anıtkabir’de olmak istiyorum.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim