Referandumda evet yönünde oy kullanan vatandaşlar Bilecik’te hayır çıkmasına rağmen, Türkiye genelindeki zafer için yürüyüş düzenlediler.

Teyfikbey caddesi üzerinden otogara, oradan da Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren vatandaşlar, marşlar ve havai fişeklerle referandumdan çıkan sonucu kutladılar.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çoşkulu kalabalığa, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık birer konuşma gerçekleştirdiler.

İlk konuşmayı gerçekleştiren Belediye Başkanı Selim Yağcı; “FETÖ kaybetti, PKK kaybetti, dış güçler kaybetti kazanan Türk Milleti oldu zaferimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ak parti Milletvekili Halil Eldemir ise konuşmasında:”artık Türkiye bugünden daha ileri, daha güçlü bir Türkiye olacak. Bu dönüşüm ülkemizi inşallah muasır medeniyetler seviyesine daha hızlı ulaştıracak” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık yaptığı konuşmasında:”Bilecik olarak yüzde 49 küsür sonuç aldık ama önemli olan ülkemizde bunun yüzde 50’yi geçmesiydi,bizde amacımıza ulaşmış olduk” dedi.



Editör: TE Bilişim