Gamze Elmas

İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Girişimcilik Kültürünü Yaymak ve İş Dünyasını Tanımak amacıyla Global Girişimcilik Haftası etkinliği Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlendi.

TSO’nunev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel, Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye Engin, Eskişehir İl Kadın Girişimciler Başkanı Hüsniye Tali, Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı  Mualla Yelken, Yaşam Koçu Yasemin Paşalıgil ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinden oluşan 60 kişi katıldı.

Türkiye’de insanların daha çok para kazanması ve refah düzeyinin artması için tek yolun girişimciliğin artması olduğunu belirten Bilecik İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Esel; “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomisinden birisi yapacaksak bunun için girişimciliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var demektir. Kadınların ve gençlerin yenilikleri keşfetmeleri kariyer seçeneği olarak değerlendirmelerini sağlamalıyız” dedi.

Günümüzde iş kurmanın ve iş veren olmanın zor olduğunu söyleyen Esel, bütün hanımların hayat amacını, gelecek hayalini ve değerlerini kendilerine sormalarının gerekliliğini vurguladı.

Kitap okuyabilmek için büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye Engin ise, “Hayatımın her kesiminde kitap vardı. Kitapla yoruldum, kitapla dinlendim” diyerek okumanın önemini vurguladı.

Ürünlerini satabilmek için kendisine Buğday Derneği destekli bir internet sayfası verdiklerini söyleyen Kurşunlu Köyü Ekolojik Turizm Öncüsü Bedriye Engin, “Köydeki kadınların hepsi kazansın istedim ve köydeki bütün kadınlar ürünlerini oradan satmaya başladı. Biz bu satışları Kurşunlu Köyü’nü koruma ve güzelleştirme derneği adına yapıyoruz” dedi.

11 yıllık bir hayalinin Kurşunlu’yu turizme açmak ve köylere tekrar göçün sağlanması olduğunu belirten Bedriye Engin, bunun için elinden geleni yaptığını ve yapacağını vurguladı.

Genç yaşta gösterdiği girişimcilikten bahseden Eskişehir İl Kadın Girişimciler Başkanı Hüsniye Tali de, “Girişimcilik size başka kapılar açıyor hayata başka perspektiften bakmanızı sağlıyor. Bunun sonucunda kendi kararlarımı vereceğim bir işte çalışmak istediğimi anladım” dedi.

Kendisini geliştirmek için çıktığı bu yolda hayalinin peşinden gittiğini söyleyen Yaşam Koçu Yasemin Paşalıgil ise, “Ne yaparsanız yapın mutlaka yaptığınız işin hakkını verin” sözleriyle katılımcılarla deneyimlerini paylaşırken, toplantıda İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı  Mualla Yelkendenefes egzersizleri yaptırarak daha sağlıklı nefes almayı, düşünmeyi ve harekete geçmeyi uygulamalı bir şekilde gösterdi.

Editör: TE Bilişim