On gün kadar önce Bursa’dan İstanbul’a gittim. Gişelerde monitörde 1. Sınıf araç geçiş ve otoban bedeli olarak 136,55 TL yazıyordu. Gişedeki görevliye elimde olmadan yuh Delidumrul Köprüsü mü bu diyerek sitem ettim. O da gülerek haklısınız dedi. Çaresiz ödemeyi yaptım. Dönüşte bir o kadar daha ödediğimde 273.10 TL olacaktı normal İzmit otobanyolundan dönmeyi düşündüm vaktim de yoktu Araba Vapuru daha uygun olur diye Büyükhisar Topçular hattını tercih ederek buraya yöneldim. İskeleye vardığımda uzunlukları bir kilometreye varan 5-6 adet kuyruk oluşmuştu. Herkes Arabalı Vapuru tercih ediyordu.  Neden etmesin? Gidiş dönüş ücreti 120 TL araba vapuruyla köprü geçişi arasındaki fark 153,10 TL insanlar vapurla geçtiklerinde 5-10 km daha az yol gidiyor. 153.10 TL daha az ödüyor, üstüne üstlük 45 dakika dinleniyor.

kalebet

Düşündüm de böyle bir saçmalık olur mu? Günlük 40.000 araç geçiş agarantisi verilerek yapılan Osmangazi Köprüsü, geçiş ücreti yüksek olduğu için doğru dürüst geçen yok. Günlük 10.000 geçişi bile tamamlayamaz, tabii ki  borçlu kalınan 30.000 geçiş, senin benim cebimden ödenen vergilerle karşılanıyor.

Bilmem sizler ne düşünürsünüz ama ben herhalde bunlar araba vapuru şirketine ortak, bu yüzden köprü geçiş ücretini yüksek tutarak vapur geçişlerine teşvik ediyorlar dedim ancak köprüden az araba geçince de devlet garantisi var ! kalebet giriş YUH ARTIK bu kadar da kötü olamazlar, bu kadarını DELİ DUMRUL bile yapmaz dedim.

Editör: TE Bilişim