Cafer Elmas

Hızlı tren çalışmaları son hızla devam ederken raylar döşenmeye başlandı. 
Ray döşeme işlemi uzman ekip olan Çinliler öncülüğünde yapılırken, hızlı tren ray döşeme işinde çalışan sayıları 40’a yakın Çinli dün Bilecik Emniyeti’nde oturma ruhsatlarını yenilediler.

Açılış tarihi 29 Ekim olarak konuşulan Ankara- İstanbul hızlı ten çalışmaları son hızıyla devam ederken, Bilecik-Bozüyük arasında raylarda döşenmeye başlandı. Karaköy istikametinden Başköy’e kadar hızlı tren rayları döşendiği görüldü.
Geçtiğimiz hafta ilimize gelen ve Osmaneli’de hızlı tren şantiyesinden incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında 30 Eylül'e kadar projeyle ilgili ciddi bir yapım işi kalmayacağını söylemişti.



Yüzde 99'u bitti

Bakan
Yıldırım, yüklenici firmanın yetkililerinden aldığı brifingin ardından, Ankara-İstanbul YHT projesinin Eskişehir İnönü'den Köseköy'e kadar olan 154 kilometrelik bölümüyle ilgili şantiyede aylık toplantılarından birini daha tamamladıklarını kaydetmiş ve "Şu anda geldiğimiz durum nedir? Hattın tamamı 154 kilometre. Yapılan tünel miktarı 35 kilometre, yapılan viyadük miktarı 10 kilometre olmak üzere, diğer kısımlar da yarma ve dolgu şeklindedir. Hattın altyapısı yüzde 99 oranında tamamlanmıştır. Hattın yaklaşık 100 kilometrelik kısmında da panel işleri tamamlanmış. Yani ray serilme işlemleri tamamlanmış, geri kalan işler devam etmektedir’ şeklinde görüş belirtmişti.

Ray döşemeleri Bilecik- Bozüyük arasında başladı

Bakan Binali Yıldırım ayrıca, toplam 6 bin direkten 2 bin 100 direğin montajının gerçekleştirildiğini de belirterek sinyalizasyonla ilgili kanal çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını ve sinyal kablolarının çekimine de başladığını aktarmıştı. Ray döşeme işi Bilecik –Bozüyük arasındaki hızlı tren çalışmalarında başladı.  Çinlilerin öncülüğünde ihaleyi alan firma çalışanları tarafından yaklaşık 20 km.’lik rayın döşendiği gözlenirken, birkaç hafta içerisinde Osmaneli’ye kadar ray döşeme işleminin tamamlanacağı belirtildi.



Çinli gençler çalışma izinlerini yeniledi

Öte yandan hızlı tren projesinde çalışan yaklaşık 20’ye yakın Çinli genç dün Bilecik Emniyeti yabancılar şubesine gelerek çalışma izinlerini de yenilediler.
Editör: TE Bilişim