7 yıllık il başkanlığının ardından görevi kadir Bayrak’a devreden Ramazan kurtulmuş, kongrede yaptığı konuşmada teşkilatına teşekkür etti ve helallik istedi. 2003 yılında başladığı siyasi hayatını sonlandırdığını söyleyen Kurtulmuş, babasının vefatında bile görev başında olduğunu hatırlattı ve “Ak davaya kara leke sürdürmedik” ifadesini kullandı. “yeniden diriliş yolunda birlik beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz” diyen Kurtulmuş teşkilata hakkını helal ettiğini söyledi. Ramazan Kurtulmuş şöyle konuştu:

“5’incisini gerçekleştirdiğimiz bu kongremizin başta ilimize, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Aktif olarak ilk önce 2003 yılında Ocak ayında başlamış olduğum siyaset hayatımı Allah nasip ederse teşkilat başkanlığı olarak bugün inşallah sonlandıracağız. İl Başkan Yardımcılığı olarak başlamış olduğum 2003 yılındaki teşkilatlardaki görevimi 2008 yılında genel merkezimizin takdiri ile atama ile İl Başkanlığı görevime getirildim. 7 yıldır sizlerle birlikte bu milletin hizmetkarlığını yapıyoruz. Yola çıktığımız günden kendimize ilke edindiğimiz düsturlardan birisi öncelikle toplumun sevgilisi olmuş, millet tarafından sevilen, takdir edilen toplumun tümünü temsil edecek bir yapıyı, güçlü bir teşkilatı alçakgönüllü, mütevazi, çalışkan, siyasette hiçbir hesabı olmayan, samimi duygular ile bu davaya hizmet edecek yol arkadaşlarımla beraber teşkilatımızı kurduk.

Güçlü bir teşkilat dedik, bunu gerçekleştirmek için teşkilat olarak eilimizden geleni yaptık, ilimizin siyaset yapısını 2002 yılında genel seçimlerde önce %24 oyla başaldık. Biz güçlü teşkilat yapımızı oluşturduktan sonra partimizi nekadar güçlü kılarız, oylarımızı nekadar arttırız hedefi ile yollumuza devam ettik. %24 ile başlamış olduğumuz bu yolculukta her seçimde 10 puan artırarak şuanda son yapılan çok değerli Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın seçiminde oylarımızı %51 bandına çıkartmayı hep beraber başardık yol arkadaşlarım. Beraber yürüdüğümüz değerli yol arkadaşlarım ile yıllarca beraber çok şeyleri başardık. Geriye doğru dönüp bakıyorum yapmış olduğumuz çalışmalarımızda  bazı anılarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben kendi başıma birşeyi başardığımı ifade etmiyorum. Biz beraber yola çıktık, beraber yürüdük kol kola ne yapıldıysa birlik ve beraberlik içerisinde başardık. Bizim için önemli olan en başta samimiyet, birlik, beraberlik, bütünlük. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, bu yolda hergün güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Aşağı yukarı 40’ıncısında başlamış olduğum il başkanları toplantısını 100’üncüsünde sonunu Edirne’de noktaladık. İl Başkanları toplantısında birgün genel başkanımız konuşmasını yaptıktan sonra salonu terketti daha sonra saat 4.00 gibi tekrar geriye makamına ve koltuğuna döndü. Şuanda biz tabi nereye gittiğini sorduk sonra öğrendik ki kendisi o verilen arada İstanbul’da rahmetli olan Sabri Ülker’in cenazesine katılmış ve görevinin başına dönmüştü.

Biz o zaman gendimizi birkez daha sorguladık biz bu dava için ne kadar mücadele ediyoruz, biz bu davanın neresindeyiz, onun için böyle bir lidere nekadar layık olabiliyoruz diye kendimizi defalarca sorguladık. Bize genel başkanımız şunu demiştir, il başkanları toplantısına mutlaka katılacaksınız. Eğer ölmediyseniz mutlaka burada olacaksınız. Eğer 2 kişinin kolları arasında yürümeyecek kadar hasta değilseniz mutlaka burada olacaksınız. Biz onun talimatlarına uymak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Onunla ilgilide bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Babam rahmetli hastanede yatarken ben onu hastaneye bıraktım İl Başkanları toplantısına geçtim. 4 saat sonra öğrendimki ölüm döşeğinde bırakmış olduğumuz babam Hak’kın rahmetine kavuşmuş. Şimdi bir dava dedik dava uğruna ölünür dedik, biz dedik bu siyasi hareketin ötesine geçtik dedik. Bu dava uğruna bize ne söyleniyorsa bu dava uğruna biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Her zaman için şu örneği aldık genel merkeze karşı sorumluluğumuzun farkında olduk. 2010 seçimlerinde en üzüldüğüm siyaset yaptığım süre içerisinde, referamdum oylamasında 1230 oyla Bilecik kırmızı çıktı haritada. O kırmızıyı gördükten 1 gün sonra kalp krizi geçirdiğimi hiç unutmuyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok değerli genel başkanımızın oylamasında aşağıda miting alanında sizlerin desteği ile halkımızın desteği ile coşkulu bir miting ve sonrasında alınan %51 oyda beni son derece mutlu etti bu da benim için hiç unutulmayacak bir anıdır. Biz görev yaptığımız süre içerisinde önderimizi, liderimizi hep kendimize örnek aldık. Onun gibi düşünmeye, onun gibi davranmaya, onun gibi yolda yürümeye, onun gibi diklenmeden dik durmaya çalıştık, onun emanetine sahip çıkmaya çalıştık. Yol yürüdüğüm arkadaşlarımızla aramızda fitneye, fesata, dedikoduya, çatışmaya, ayrıştırmaya hiçbirzaman için yer vermedik ve buna müsaade etmedik. Genel Başkanımızın söylediği gibi AK davamıza kara leke sürdürmemek için elimizden gelen mücadeleyi yaptık değerli dostlarım. Ben size hakkımı helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum.”   

Editör: TE Bilişim