Ak Parti Bilecik Eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Ramazan Kurtulmuş, Ak Parti gençlik kollarına yemek verdi. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Subaşı Restaurant’ta düzenlenen yemekte Ak Parti gençlik kolları ile buluşan Kurtulmuş, gençlik kollarının çalışmalarında dolayı teşekkür yemeği düzenlediğini söyledi. Kurtulmuş, çalışmalarından dolayı gençlere teşekkür ederken, parti içerisinde birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“Keşke ben gençken de Ak Parti kurulmuş olsaydı”

Kurtulmuş, Ak Parti’yle belirli bir yaştan sonra siyasete başladığını söylerken, “Yıllardır bu davanın içinde gücümüzün ve aklımızın yettiği kadar mücadele ediyoruz” dedi.  Kurtulmuş, ak gençlere yaptığı konuşmada şunları aktardı:

“Siz gençlerin karşısında heyecanlanmamak mümkün değil ama ben gençliğimden başlayayım. Keşke ben gençken de Ak Parti kurulmuş olsaydı, ben de sizin yaşınızda Ak Parti’de siyasete başlamış olsaydım. Biz Ak Parti’de siyasete belirli bir yaştan sonra başladık. Yıllardır bu davanın içinde gücümüzün ve aklımızın yettiği kadar mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Geriye dönüp baktığım zaman burada gençlik kolları olarak başkan arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.

“Siyasetin çıkış kapısı yoktur”

Siyaset uzun yollu bir iş, siyasetin klasik bir giriş kapısı vardır ancak çıkış kapısı yoktur. Sizler artık siyasete girdiniz bu yolda değişik kademelerde uzun yıllar hizmet vereceksiniz. Kurucu Genel Başkanımız ve şuan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sizler gibi gençlik kollarından siyasete başlamıştı. Gençlik kollarında başladığı siyasi yolculuğuna bütün engeller karşısına çıkmasına rağmen bu alanda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde değişik bedeller ödemesine rağmen hiçbir zaman için yılmamıştır. İnandığı davada ve yolda kararlı bir şekilde yolculuğuna devam etmiştir. Şuanda da halkımızın seçtiği, milletimizin oyları ile gelen ilk Cumhurbaşkanı olma unvanına kavuşmuştur. Bu örneği şunun için veriyorum. Azimle, kararlılıkta, dik duruşla, inandığınız davada kararlı bir şekilde durmanız lazım.

“Ak Parti’yi milletimiz kurdu”

Ak Parti bir siyasi hareket olmaktan çıkmıştır. Biz en başta Ak Parti’yi milletimiz kurdu dedik. Gerçekten milletimizin içinden çıkan değerler, kenar mahalle dedikleri, elitlerin ve seçkinlerin olmadığı halkın kurduğu bir partinin tabelasını bizler ve bizden önce görev alan arkadaşlarımız asmıştır. Halkımızın kurduğu parti, halkımıza mal olmuş ve halkımızın desteğini her gün oylarını arttırarak devam etmektedir. Çıkılan siyasi yolculuk, geldiğimiz bu noktada artık bir dava olmuştur. Ak Parti bir siyaset hareketinin ötesine geçmiştir, bir dava olmuştur. Bu dava İslamiyet’e hizmet davasıdır, ülkemize hizmet yolculuğudur. Onun için bu davanın geriye dönüşü yoktur. Bizler ömrümüzün yettiği sürece bu dava da mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha sonra da siz değerli kardeşlerimiz bu davaya hizmet etmeye devam edecekler.

“Burada makam, mevki, çıkar sevdası ve davası yoktur”

Türkiye’nin eski hallerini siz çok hatırlamayabilirsiniz ama biz çok şeyler gördük. Krizler, bir düdük çalıp da yönetime el koymalar, ihtilaller bunların hepsini bizler yaşadık. Enflasyonlar, soygunlar, vurgunlar, banka soyguncular, siyaseti rant elde etmek için kullananlar. Bunların hepsi geride kaldı. Bunların çoğunu sizler hatırlamayabilirsiniz. Ama bunları biz yaşadık. Bundan sonra sizlerin bu davaya sahip çıkması ile bunlar olmayacak. Türkiye artık eskisi gibi olmayacak. Bu sizler sayesinde olmayacak. Bu davaya yeter ki inanalım, üzerimize düşen görevi yapalım. Ben her zaman için şunu söylüyorum; burada makam, mevki, çıkar sevdası ve davası yoktur. Biz çok değerli genel başkanımızın söylediği gibi bu millete hizmetkar olmaya geldik. Hiçbir zaman bizim siyasette makam, mevki, çıkar hesabımız olmadı. Hesapla değil samimiyetle siyaset yaptık. Makam, mevki peşinde koşmadık. Bir şey olalım, bir yerlere gelelim, buradan bir şey elde edelim düşüncemiz alsa olmadı. Bu şekilde düşünerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

“Ak Parti’ye sahip çıkın”

Siz genç kardeşlerimden şunların farkında olmanızı özellikle rica ediyorum. Bu ülkede yaşayan çok değerli vatandaşlarımıza, siz Ak Parti’ye sahip çıkın yeter ki, bugün istikrar devam edecek. Ülkenin kalkınması devam edecek. Sizin bugün eğitimden sağlıktan, ekonomiden yana herhangi bir endişeniz asla olmayacak. Krizler yaşanmayacak, enflasyonlar olmayacak. Çocuklarınızın yarını için daha sonra torunlarınız için endişeniz olmayacak. Bunun olmaması için Ak Parti davasına sahip çıkmak gerekiyor. Ak Partiye sahip çıkın, bu istikrar devam etsin. Fikirleriniz, düşünceleriniz, eleştirileriniz varsa bunları demokratik ortamda dile getirip, isteklerinizi ortaya koyun. Şunu alsa yapmayın; milletin, devletin malına asla zarar vererek, yakarak, yıkarak, öldürerek bir siyaset anlayışına asla malzeme olmayın. Bu davaya sahip çıkmak demek; bugüne, istikrara ve geleceğe sahip çıkmak demektir.

Ak gençler olarak bizlere düşen en önemli görevlerden birisi;  partilerde bayrak değişimi olur, partilerde değerli kardeşlerimiz görev yapar. Bir takım arkadaşlarımız görev alır ve elinden gelen mücadeleyi verir daha sonra görevi bırakır. Nerede durduğunuz ve nerede olduğunuz çok önemli değildir. Nasıl durduğunuz önemlidir. Dimdik, adam gibi durduğunuz sürece hiçbir problem yoktur. Biz dimdik, kararlı duralım. Hiç kimseye boyun eğmeyelim. Dikleşmeden, dik duralım. Sizlere vermek istediğim en önemli mesajlardan bir tanesi de bir olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte ak gençlik olalım, bu memlekete sahip çıkalım.

“Ak Parti’nin rakibi yine Ak Parti’dir”

Birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bizim siyasi anlayışımızın, bizim Ak Parti misyonumuzun olmazsa olmazıdır. Ak Parti’nin rakibi yine Ak Parti’dir. Ak Parti kendi içinde fitneye, fesata, bölünmeye, çıkar çatışmasına müsaade etmediği sürece Ak Parti’yi dışarıdan hiç kimse yıkamaz. Onun için bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Hiçbir zaman için kişisel hesaplara, kişisel çıkarlara bu davayı asla kurban edemeyiz. Kendimize yönelik hiçbir hesabımız yok. Bu millet için hesabımız var.

İktidara geldiğimiz günden bugüne kadar yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmamıza gerek yok. Siz hepsini yaşayarak görüyorsunuz. Daha önceki dönemde ben 24 yıl işçilik yaptım. 12 yıl da sendika başkanlığı yapmıştım. Daha önce sigortalı ayrı, memur ayır, üst tabaka ayrı, özel olan ayrı ama hiç adı olmayan vatandaşlık numarası verilmemiş kişi yok sayılıyordu. Sizler hizmetleri yaşayarak görüyorsunuz. Bundan sonra yapılanlar, yapacaklarımız teminatıdır. Bu her zaman söylediğimiz klasik sözdür. Onun için kararlı bir şekilde bu davaya sahip çıkalım. Bu yolda yürümeye devam edelim.

“Ak Parti kazandığı sürece millette kazanacak”

Önümüzde bir genel seçim var. Şuan da partimizde aday adayları müracaatları yapıldı. Bu müracaatlar neticesinde bir değerlendirme süreci olacak. Bu değerlendirme süreci sonrasında Bilecik ilimizde iki tane aday belirlenecek. İsmi ne olursa olsun bizim koyduğumuz hedef belli. Aday adayı olan 11 değerli arkadaşımız var. 11 değerli kişiden birisi de benim. Biz burada ayrı gayrı yok diyoruz. Genel merkezimiz bu süreç içerisinde yapacağı çalışma ve değerlendirmeler neticesinde kimleri aday gösterirse birlik ve beraberlik içerisinde hep beraber yürüyerek Bilecik’te bir ilki beraberce gerçekleştireceğiz. Bundan hiçbir endişemiz yok. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım, rehavete kapılmayalım. Hepimiz ak davanın ve bu milletin hizmetkârı olalım. Ak Parti kazandığı sürece millette kazanacak siz de kazanacaksınız.

“Müslüman dünyasında bir umut haline geldik”

Bu milleti yıkamayacaklarını anlayanlar, bu milletin değerleriyle, inançlar ile oynadılar. Bu milletin geçmişine hakaret eden bir gençlik yaratmaya çalıştılar. Ama bunların hepsi geride kaldı. Şuan millet neyin ne olduğunun farkında, sizler de bunların farkındasınız. Geçmişi iyi bilmek lazım ki geleceğe emin adımlar atılsın. Diriliş dizisini izlemenizi özellikle rica ediyorum. Koymuş olduğumuz hedefler arasında dedik ki; 2023, 2053, 2071 hedeftir. 2071 hedefi önemli çünkü 2071’in gençliği sizlersiniz. 2071’in gençliğini yetiştirmemiz gerekiyor. 2071 gençliği ne olmalı? Geçmişte yapılan hatalar, eksikler görüldüğü için bu düşünce ortaya çıktı. 2071 gençliği; inançlı, değerlerine bağlı, bilgili ve bilinçli, uluslar arası standartlara sahip gençlik olacak. Ondan sonraki Türkiye, sizlerle çok daha farklı noktalara gidecek. Şuan da iktidara geldiğimiz süreden bu yana ortaya koyduğu performans meydanda. Ortadoğu’da parlayan bir yıldız olduk. Müslüman dünyasında bir umut haline geldik.

“Osmanlı her zaman ezilenin yanında olmuştur”

Bu coğrafyada ülkemizi bu duruma getirdikten sonra bu coğrafyada bize güvenen, bizden medet uman, inanç birliği içerisinde olduğumuz değerli Müslüman kardeşlerimiz, bize güveniyor ve bizden çok şey bekliyor. Onun dışında tarihdaşlarımız; Bosna’dan Yemen’e kadar, Fas’tan Kırım’a kadar bizden çok şey bekleniyor. Onun için bizim gelecekteki yükümüz ağır, bu yükü taşıyabilmek için bu ülkeyi hak ettiği yere getirebilmek için 2071 gençliği diyoruz. Nerede zulüm, adaletsizlik varsa bu millet Osmanlı döneminde olmak üzere oraya gitmiştir ve ona sahip çıkmıştır. Her zaman ezilenin yanında olmuştur. Bize yakışan budur. Medeni denilen ülkeler, Afrika’yı ve Güney Amerika’yı işgal etmişlerdir, katliam yapmışlardır. Ama bu millet hiçbir zaman böyle bir şey yapmaz. Şuan en çok ekonomik yardım yapan ülkelerden birisiyiz. Onun için gelecekte bize düşen görev çok fazladır. Sizler onlara hazırlıklı olmak zorundasınız.”

 

Editör: TE Bilişim