11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Ramazan ayının vazgeçilmezi pide fiyatları ise Bilecik'te halen belirlenemedi.

Geçtiğimiz yıl 300 gr. pideyi 1.50 TL’den yiyen Bilecik halkının bu yıl pideyi kaç TL’den yiyeceği Ramazan ayı başlamasına rağmen halen belirlenemedi.

Fırıncıların 300 gr pide için 2 TL fiyat istediği öğrenilirken, TSO ve Belediye’nin şu ana kadar bir karar alamadığı öğrenildi. Buna gerekçe ise Başbakanlığın tüm illere göndermiş olduğu pideye zam yapılmayacak genelgesi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, pide fiyatlarını Bilecik TSO’nun belirleyeceğini ve şuana kadar kendilerine herhangi bir fiyat belirlendiğine ilişkin karar gelmediğini belirtirken, Vali Süleyman Elban ile  görüşmeleri olduğunu genel kararname kapsamında gerekli görüşmeler yapıldıktan   sonra bir karar alınacağını söyledi.

Başkan Yağcı, fırıncıların zam taleplerini duyduğunu, gerekli ise zam yapılabileceğini fakat Başbakanlık’tan genel  zam yapılmayacaktır genelgesi çerçevesinde  gelişmelerin takip edileceğini belirterek, genelgeye göre herkesi mağdur etmeyecek bir karar verileceğini söyledi.

Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş ise şuan için görüşmelerin devam ettiğini, OHAL kapsamında Başbakanlık’tan gelen genelgenin  bulunduğunu belirterek, fırıncıların zam talebi olduğunu gün içerisinde konunun netlik kazanacağını söyledi.

Vatandaşlar ise Ramazan gelmesine rağmen halen pideyi kaç TL’den alacağını bilemiyor. 

Editör: TE Bilişim