Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde eski otogar üzerinde Ramazan ayı boyunca kurulu olacak yöresel ürünler ve giyim çarşısına tepki gösterdi.

Çarşı alanında kurulu olan çadırlardaki yiyecek maddelerin etiketlerinin, ruhsatların ve  son kullanma tarihinin belirtilmediği dile getiren Subaşı,  şikayetlerini başta Bilecik Belediyesi olmak üzere gerekli mercihlere ilettiklerini söyleyerek, Bilecikli esnafların bu durum karşısında tepkili olduğunu söyledi.

“Belediye Başkanı Nihat Can ile görüştük”

Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, konuyla ilgili yaptığı  açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Biz bu çadırları ilk gördüğümüzde bu durumu gerekli mercilere illettik. İlk olarak Belediyeye giderek Belediye Başkanı Nihat Can ile görüştük. Kendisi,  bunun 2-3 ay önceden programlanmış bir şey olduğunu, şu anda yapabilecek bir şeyinin olmadığını, fakat bizim biraz itiraz etmemize istinaden yaklaşık olarak bir ay boyunca kalacak olan bu çadırların 15 güne kadar çekilebileceğini ve bunun içinde gerekli ne gerekiyorsa yapılacağına dair bize söz verdi.

 Kendisinin de  Bilecikli bir esnafın oğlu olması nedeniyle bu durumdan rahatsız olduğunu ve gerekeni yapacağına inanıyoruz.

“Bu tür fuar alanlarının Bilecikli esnaflar tarafından; daha sağlıklı ve hijyenik  yerlerde yapılması gerekiyor”

Bunun yanı sıra Tarım İl Müdürlüğü olsun, gerekli rekabet kurulları olsun hepsine biz bu durumu ilettik. Ben kendi üzerime düşen, yani gıda üzerine olan bütün girişimleri yapmış bulunmaktayım. Orada gördüğümüz yiyecek maddelerinin bir tanesinde etiket yok, ruhsat yok,son kullanma tarihi yok. Aslında bu tür fuar alanlarının daha sağlıklı,hijyenik yerlerde yapılması aynı zamanda Bilecik’te bulunan odalara kayıtlı esnaflar tarafından yani bizim esnafımız tarafından yapılması  gerekiyor. Bu durum açıkçası Bilecikli esnaflarımızı zora sokmanın yanısıra halkımıza da sağlıksız koşullarda gıda maddelerini sunmakla ne kadar kötülük yaptıklarının aslında farkında değiller.

Bunu Bilecik’te bir esnafımız yaptığında ne Tarım İl Müdürlüğü ne de gerekli mercihler esnafımızın tepesinden inmemekte ama gel gelelim iş buraya geldiği zaman yiyeceklerin burada ne koşularda satıldığını  kimsenin sesini çıkarttığını görmüyoruz. Bütün esnaf  Ramazan ayında işlerin artmasını  beklerken yaşanan bu durum kimsede moral bırakmadı.

“Bilecik’te esnaf mı kalmadı?”

Benim telefonlarım şu anda susmuyor.Susmuyor ama beni daha esnaflarımızdan kimse aramadan ben bu çadırları gördüğümde Belediye Başkanının yanına gittiğimde  bunun yanlış bir uygulama olduğunu,esnafımıza çok zarar vereceğini,vatandaşımıza ise herhangi bir faydasının olmayacağını bildirdim.

Belediye Başkanı Nihat Bey de bu duruma karşılık;  1 aydan 15 güne kadar çadırların kalkabileceğini söyledi.Tabi bize bunun yanında başka alternatifler de sundular.  Bilecikli esnaflara da 5-6 tane kadar yer ayırmışlar. Dükkan ayrılmış evet ama kimsenin bu durumdan haberi yok.Bunu bize kimse bildirmedi.  Bize bildirilmiş olsaydı, biz bunun programını 10-15 gün önceden yapardık. Bilecik’te esnaf mı kalmadı? Dışarıdan esnaf gelip bunları burada satabiliyor.Belediye Başkanı Nihat Bey bu durumun kendisinden kaynaklanmadığını, önceden  alınmış bir karar olduğu için herhangi bir şey yapamadığını belirtti. Ama dediğim gibi Nihat Bey’in de  elinden geleceğini yapacağına biz inanıyoruz. Bu çadırların en hızlı şekilde kaldırılmasını talep ediyoruz.”     

Editör: TE Bilişim