Cafer Elmas

Satılması gündeme gelerek Kasım ve Aralık ayı Belediye Meclis toplantısında muhalefet ve iktidar meclis üyelerini karşı karşıya getiren Çınar Marketlerin bulunduğu dükkanlar yüksek rakamlara alıcı buldu.

Komisyon Başkanlığını Abdullah Tetik, üyelerini ise AK Parti Meclis üyeleri Nusret Tosun, Ebu Talip Dursun, Serkan Dalkılıç ile Başkan Yardımcıları Abdullah Ay ve Kadri Şentürk’ün yaptığı ihalede 31 alıcı dosya aldı. İhale 1 nolu dükkan ile muhammen bedelden Açık Arttırma usulü ile başladı. 20 artırmadan sonra kapalı zarf usulü ile devam etti ve en yüksek rakamı yazan alıcı dükkanları satın aldı. Katılımın çok oluşunun yanısıra rakamlarında yüksek fiyatlara ulaştığı gözlenen dükkanların en düşüğü KDV hariç 210 TL’den, en yükseği ise 461 bin TL’den satılırken dükkanların üzerindeki kahvenin bulunduğu yere ise ihalede alıcı çıkmadı. Belediye’nin bu satıştan toplam 3 Milyon 500 Bin TL. gelir elde etmesi bekleniyor.

2 ve 3 nolu dükkan satışlarında ihale anında dosya verildiği ve ihaleye girildiği iddiası ile itiraz yapılırken, İhale Komisyonu incelemesi sonrasında itirazın sonucunun açıklanacağı belirtildi.

1 Nolu dükkan için Aslım Büfe’nin olduğu yere tek katılımcı mevcut dükkan sahibi Tamer Aslım girerek 210 Bin TL’ye çıkan ihaleyi 500 TL’lik artış yaparak 210.500 TL'ye aldı.

2 Nolu dükkan için ihaleye Edebali Turizm, Gürol Medik ve Vedat Uçkan olmak üzere 3 alıcı girdi. 215 bin 500 TL muhammel bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 400 bin TL'ye kadar yükseldi. 2 Nolu dükkanı 400 bin TL'ye Gürol Medik satın aldı.
3 Nolu dükkan için Edebali Turizm ve Yıldırım Çınar olmak üzere 2 alıcı ihaleye katıldı. 210 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 210 bin 600 TL'ye kadar yükseldi. 3 Nolu dükkanı 210 bin 600 TL'ye Yıldırım Çınar aldı.

4 Nolu dükkan için Aydın Uçkan, Emin Değirmen ve Sırmalılar Sürücü Kursu olmak üzere 3 alıcı ihaleye katıldı. 225 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 290 bin TL'ye kadar yükseldi. 4 Nolu dükkanı 290 bin TL'ye Emin Değirmen satın aldı.

5 Nolu dükkan için Mustafa Acar, Emin Değirmen, İlhami Çınar, Vedat Uçkan, Ayşe Sünetçi olmak üzere 5 alıcı ihaleye katıldı. 225 bin TL muhammel bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 337 bin TL'ye kadar yükseldi. 5 Nolu dükkanı 337 Bin TL'ye Mustafa Acar satın aldı.

6 Nolu dükkan için Ayşe Sünetçi, Nuri Hoşgör, Erol Çim, Arfettin Palacıoğlu olmak üzere 5 alıcı ihaleye katıldı. 235 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 405 bin TL'ye kadar yükseldi. 6 nolu dükkanı 405 bin TL'ye Erol Çim satın aldı.

7 Nolu dükkan için Nuri Hoşgör, Şükrü Keskin, Erol Çim, Emin Değirmen, Aydın Uçkan olmak üzere 5 alıcı ihaleye katıldı. 235 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkanın değeri 431 bin 500 TL'ye kadar yükseldi. 7 Nolu dükkanı da 431 bin 500 TL'ye Aydın Uçkan satın aldı.

8 Nolu dükkan için Mustafa Acar, Şükrü Keskin, Nuri Hoşgör, Fahri Ateş, Erol Çim, Emin Değirmen ve Vedat Uçkan olmak üzere 7 alıcı ihaleye katıldı. 255 bin TL muhammen bedel ile ihaleye çıkan dükkan 461 bin TL’ye kadar yükseldi. 8 Nolu dükkanı 461 bin TL’ye Vedat Uçkan satın alırken, ihalede en yüksek rakam da bu oldu.

Dükkanların üstündeki 1 milyon 500 TL muhammen bedel ile satılmak istenen kahvehaneye ise alıcı çıkmadı.

Belediye’nin 3 milyon 500 bin TL gelir elde etmesi beklenen ihalede yüksek rakamlara çıkan bazı alıcıların 7.500 TL.lik teminatı yakarak ihaleden çekileceği iddia edilirken, ihaleye yapılan itirazın ise nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim