Gamze Elmas

PTT gönderilerinin vatandaşlara ulaşmaması büyük sorun yaşatıyor. PTT gönderilerinin bina ve kapı girişlerindeki posta kutularından alınıp çöplere dahi atıldığı, gönderilerin vatandaşa ulaşamadığı bu nedenle büyük sorunlar çıktığı belirtiliyor.

Vatandaşların posta kutularını sık sık kontrol etmesi gerektiği belirtilirken, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları söylendi. Posta dağıtımında bazı kapı zillerinde isim yazmaması ve posta kutusu bulunmaması da sık yaşanan sorunlardan birisi durumunda bulunuyor.

Gönderiler posta kutusu olmadığı için kapı aralarına sıkıştırılıyor. Bu durumda ise gönderiler kaybolabiliyor.  Ev ve işyeri sakinleri kapı veya duvarlarına birer posta kutusu asarsa, gönderilerini daha sık takip ederse gönderiler daha sağlıklı bir şeklide kendilerine ulaşacağı kaydediliyor.

Posta dağıtımında en etkili kuruluş olan PTT, yaygın ağı sayesinde ülkenin dört bir köşesine posta dağıtımlarını ulaştırırken, gönderilerin posta kutularına bırakıldığı ama bazı art niyetli kişiler tarafından bu postaların çöplere dahi atılarak hem şirketin hem de vatandaşların mağdur edildiği belirtilirken, bu durum karşısında vatandaşların posta kutularını takip etmeleri ve gönderilerini daha sağlıklı alabilmeleri için gerekli hassasiyetleri göstermeleri istendi.

Editör: TE Bilişim