Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) kuruluşunun 175. yıl dönümünü kutluyor. Bilecik PTT Şubesi, çeşitli etkinliklerle 175. Kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bilecik PTT Şubesi, çeşitli etkinliklerle 175. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerine Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak başladı. Bilecik PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, Şube Müdürleri ve PTT personelinin katıldığı çelenk sunma töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi.

Çelenk töreninin ardından Bilecik PTT Başmüdürü Halit Taşpınar ve şube müdürleri Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti. Vali Nayir, PTT yöneticilerini ve personelini çalışmalarından dolayı tebrik ederken PTT’nin 175. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

PTT’nin köklü bir geleneğe sahip olduğunu söyleyen Vali Nayir, “PTT posta faaliyetlerinin yanı sıra farklı faaliyetlerle de vatandaşımıza hizmet veriyor. Köklü bir kuruluşun mutlaka geleneği ve tecrübesi vardır. PTT teşkilatımız, kendini devamlı yenilemektedir. Günün şartlarına uygun, bankacılık hizmetleri verebilecek duruma getirdi. Binalarda, fiziki değişiklikler yapıldı. Uzun süre hizmet veren kurumumuz, bugünün şartlarına uygun hale getirecek şekilde hem kendini hem de hizmetlerini yenileyebilmesi önemli bir çalışmadır” dedi.

PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, PTT’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bilecik’in tanıtımı anlamında özel çalışmalarda da bulunduklarını kaydeden Taşpınar,  kuruluş yıl dönümleri nedeniyle yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.Taşpınar, Vali Nayir'a PTT'nin kuruluşunun 175. yıl dönümü anısına pul albümüyle kendi fotoğrafının bulunduğu kart postal pulu hediye etti.

PTT’nin kutlama programı PTT araçlarının konvoyu ile devam etti. Konvoyun ardından basın açıklaması gerçekleştiren PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, PTT’nin ülkenin her yanından hizmet verdiğini söyledi. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni hizmetler de vermeye başladıklarını ve önümüzdeki süreçte de yeni hizmetlerle vatandaşlarla buluşacaklarını kaydeden Taşpınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yaşamakta olduğumuz çağda değişim olgusunun, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hemen her alanda ve her geçen gün etkisini artırdığı aşikardır.

Bu bağlamda Kuruluşumuzun değişimi ve gelişimi yönünde atılan tüm adımlarda şüphesiz ki birlik ve beraberlik duygusuyla hareket eden değerli çalışanlarımızın katkısı büyüktür.

175 yıldır yüce milletimizin hizmetinde olan kuruluşumuz; hızla ilerleyen teknoloji paralelinde, değişen ihtiyaç ve gelişen piyasa şartlarında rekabet edebilmek için hizmet kalitesini yükseltmiş olup, her geçen gün arttırdığı verimlilik sayesinde dikkatleri üzerine çekerek halkımızın teveccühüne mazhar olmuştur.

PTT, Edirne’den Hakkari’ ye kadar vatanımızın dört bir yanında bulunan 4464 adet işyerimizde görevli 40.000’e yakın çalışanımızla halkımıza özveriyle ve en iyi şekilde hizmet vermekte olup, personelimiz bunu kutsal bir vazife olarak kabul etmektedir.

Ayrıca bizler Bilecik PTT Başmüdürlüğü personeli olarak PTT hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi için tüm çalışanlar olarak çalışmalarımıza özveriyle ve kararlılıkla devam etmekteyiz.

Müşterilerimize verdiğimiz değerli hizmetlerin çeşitliliği elbette bizleri mutlu etmekte olup, dün olduğu gibi bugün ve yarın da çalışanlarımızla birlikte halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için başarılarımıza başarı katmaya devam edeceğiz ve kuruluşumuzu daha da ileriye taşıyacağız.

Önümüzdeki yıllarda da aynı kararlılık ve azimle sizlerle birlikte bu yolda yürümeye, yeni projelerle Pttcell, Mobil havale, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), Pttsigorta yeri, PttAVM,Pttkep (Kayıtlı Elektronik Posta), E-imza, Kişisel Pul, Mektup Sepeti ve Birleşik Posta (Dijital Baskı) gibi hizmetlerimize yenilerini eklemeye, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, PTT’nin 175. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu mutlu günde burada bulunmalarından dolayı kendilerine teşekkürü borç bildiğim değerli basın mensuplarına ve değerli personelimize sağlık ve başarılar dolu nice yıllar diliyorum.”

Taşpınar’ın açıklamasının ardından PTT Bilecik Şubesi’nde 175. Sırada bulunan vatandaşa pul albümü hediye olarak verildi. 
Editör: TE Bilişim