5 Aralık Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 98’inci yılının kutlandığı törenlerde Vali Vekili Mehmet Taşdöğen öncülüğündeki protokol 20 dakika salona geç gelince diğer protokol, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler homurdandı. Törene geç gelen protokolün ise üst katta Başkanlık makamında çay içtiği ve muhabbet ettikten sonra törene indiği iddia edildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve Bilecik Mülakatı’nın 98’inci yılı kutlama programı düzenlendi. Davetiyelerde düzenleneceği saatin 10:00 olarak yazıldığı tören için Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu’nun yanı sıra daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve öğrencilerin tam saatinde geldiği gözlenirken, tam 20 dakika boyunca törenin başlaması için protokol beklendi.

Vali Yardımcısı Vali Vekili Mehmet Taşdöğen öncülüğündeki protokol 20 dakika sonra salona giriş yaptı. Protokolün salona girişi ile kısık sesle uğultunun olduğu hissedilirken, bazı öğrencilerin “hele şükür” dedikleri dahi duyuldu.

Protokolün gelişi ile başlayan törene katılım sağlayanlar; “Vali gitti protokol gevşedi ve törenlere geç gelmeye başladılar” yorumlarında bulunurken, geç gelen protokol salondakiler tarafından yadırgandı.

Bunun yanı sıra törene geç gelen protokolün ise normalde Kongre Merkezi’ne erken girdiği fakat üst katta çay içtiği için törene geç kalındığı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim