Müzede gerçekleştirilen etkinliğe, il protokolünün eşleri ve Gölpazarı eko turizm gönüllüsü kadın girişimcileri katıldı.  Programın açılışında kadın şiddetine dikkat çeken bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından, il protokolünün eşlerine de bir sürpriz yapıldı. Program öncesinde başta Vali Bilal Şentürk olmak üzere pek çok kurum müdürü ile yapılan “kadın ne ister” ve “kadın giderse” başlıklı kısa röporatajlar, programa katılan eşlerine  izletildi. Bir anda eşlerinin videolarını karşılarında gören kadınlar da sunumu şaşkınlık ve mutlulukla izledi.

Yapılan program ve sürpriz hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktaran Vali Bilal Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk, “Ben hanımları bir nimet olarak görüyorum. Topkumun her kesiminde ve her kademesinde yer aldık. Almaya da devam edeceğiz inşallah. Nimete hürmet edilir. Biz hürmet eden insanlarız. Bir gün değil 365 gün kadınız biz. Her gün anılmak istiyoruz. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.

Gölpazarı Eko Turizm gönüllüsü kadın girişimcilerinin çalışmaları hakkında bilgi vermesi, ikram ve müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

Editör: TE Bilişim