Muharrem ayının Aşure günü olarak bilinen onuncu gününde Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yaşayan Şehir Müzesi’nde; Fatih Belediyesi’nin organizasyonunda ilimize gelen turist kafilelerine gelenek ve göreneklere uygun şekilde Aşure ikramında bulundular.

Müzenin arkasında yaklaşık 300 kişiye yetecek kadar odun ateşi üzerinde pişirilen Aşure yöresel kıyafetli kadınların el emeği ile yapılırken ortaya renkli görüntüler çıktı. Aşure’nin özenle pişirilmesi sonrası ocaktan indirilen kazan turist kafilesini karşılamak üzere soğumaya bırakıldı. Üç otobüs turist kafilesini müze girişinde karşılayan protokol üyeleri ziyaretçilere müzenin gezilmesi sonrasında Aşure ikramında bulundular.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aşure ikramı sonrası yaptığı açıklamada, Muharrem ayının kardeşliği pekiştirmesi temennisinde bulundu. Başkan Yağcı, “değerli arkadaşlar bugün çok özel ve güzel bir gün. Hicri Yılbaşındayız ve Muharrem Ayı'nın onuncu günündeyiz. Aşure günü olarak bilinen gündeyiz. İnşallah bugünün öncelikle hayırlara vesile olmasını, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyoruz.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak ta; Yaşayan Şehir Müzemizin konseptine uygun olarak, böyle özel ve güzel günlerde gelen misafirlerimize o günün anlamına uygun ikramlarda bulunuyoruz. Bugün de Aşure günü olduğu içinde, gelen misafirlerimize gruplarımıza sayın Valimizin, sayın Milletvekilimizin ve çok değerli dostlarımıza Aşure ikram etmenin, aşımızı birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunlar birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile teşkil eder diyorum” dedi.

Yaşayan Şehir Müzesi’ni ziyaret eden vatandaşlar kendilerine protokol üyeleri tarafından ikram edilen Aşureleri alırken, misafirperverliğinden ötürü yöre halkına teşekkürlerini eksik etmediler.

Editör: TE Bilişim