Korkmaz Kesik

İl Genel Meclisi, Pazartesi günü olağanüstü toplanarak yeni devlet hastanesi yapımı için karar verilen Üniversite ile BİEN Seramik arasındaki arsanın Sağlık Bakanlığı’na devrini görüşecek. Ancak İl Genel Meclisi toplanmadan Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, meclis kararını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte İl Genel Meclisi’nin prosedür gereği toplanıp karar alacağı yorumlarını da beraberinde getirdi.  

İlimize yapılacak olan yeni devlet hastanesinin İl Özel İdaresi’nin bulunduğu alana yapılması yönündeki gündeme gelmesiyle birlikte Ak Parti yöneticileri geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaparak hastanenin, İl Özel İdaresi’nin mülkiyetinde bulunan BİEN Seramik ile Üniversite arasındaki alana yapılacağını açıkladı.

Üniversite ile BİEN Seramik arasındaki arsaya yapılacak yeni hastane için ilk olarak hastane yerinin tapuları Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Bu devir işlemi ise İl Genel Meclisi'nin Pazartesi günü yapılacak olan olağanüstü toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.  Ancak Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi’nin karar organı olan İl Genel Meclisi daha toplanmadan meclisin kararını açıkladı.

Bayrak, açıklamasında konu ile ilgili, “Bu alanın tapusu İl Özel İdaresi’nin üzerinde. Pazartesi günü il özel idaremiz toplanarak buraların sağlık bakanlığına tahsisi için bir karar alınacak. Biz de tapularımızı sağlık bakanlığına teslim ettikten sonra bu süreç hızlı bir şekilde ilerleyecek” ifadelerini kullandı.  

İlin ve il sınırları içindeki halkın mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan İl Özel İdaresi’nin kararının İl Genel Meclisi toplanmadan Ak Partili yöneticiler tarafından açıklanması tepki toplarken, İl Genel Meclisi’nin sadece prosedür gereği toplanacağı yorumlarını da beraberinde getirdi. 

Editör: TE Bilişim