Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, Küçük Sanayi esnafı ile biraraya gelirken, projelerini anlattı, sanayici esnafının sorunlarını dinledi ve onlardan gelen soruları yanıtladı.

31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarına git gide hız veren MHP Belediye Başkanı adayı Akın Atakan, iddialı projeleri ile ön plana çıkarken, kendini ve projelerini anlatmak için saha çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Küçük Sanayi esnafı ile sanayideki bir lokantada sabah kahvaltısında biraraya gelen aday Atakan, konuşmasına kendini tanıtarak başladı.

“Hep beraber dediğimiz konu önemli”

Aslen Uşaklı olduğunu ve memleketin birçok yerinde vatani görevini yerine getirmek için çalıştığını ve son olarak Bilecik 2’inci Er Eğitim Tugay Komutanlığı’ndan Yarbay olarak emekli olduğunu ve 11 yıldır da Bilecik’te bulunduğunu söyleyen Akın Atakan, ortak akıl toplantılarına vurgu yaptığı konuşmasına şu şekilde başladı:

“Geçen yıl hatırlayacaksınız Bozüyük’te ortak akıl toplantıları düzenledik, onun mimarı bizdik, oradaki temel konu şuydu; Bilecik’i biz nasıl geliştiririz, kalkındırırız. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı orada dedi ki, “geçtiğimiz dönemlerde Eskişehir’de vardı, Türk Dünyası Kültür Başkenti denilen bir olay var, biz Bilecik olarak neden buna başvurmuyoruz” dedi. Oradan dönemin Belediye Başkanı dedi ki: “biz ona başvurduk ama alamadık”, benim vurgulamak istediğim konu şu, Bilecik’le ilgili bir şey yapılacağı zaman, Bilecik’in tamamının haberi olsaydı Ankara’ya çıkartma yapsaydık biz onu alırdık. Gelelim Bilecik’in kanayan yarası olan Yenişehir yoluna, Hastane yolunu tartışıyoruz, Hastanenin yerini tartışıyoruz, bazen iktidarda olmak bile yetmiyor, Yenişehir yolunda gördüğümüz gibi, işte bu durumlarda bütüncül yönetim dediğimiz hep beraber dediğimiz konu önemli bir güç, nasıl önemli bir güç? Biz siyasi partilerin tamamıyla Ankara’ya çıkartma yapsak, Ticaret Odaları içinde olsa, esnaflarımız olsa, STK’larımız olsa, biz Bakanlıkların kapılarını aşındırsak, ulusal basına çıksak, elimize kazma küreği alsak Yenişehir yolunda eylem yapsak, sürekli bu konuyu gündemde tutsak bitmez miydi Yenişehir yolu, emin olun arkadaşlar çok kısa bir sürede biterdi.

Bazen bana soruyorlar, iktidarda olmadıktan sonra Bilecik’e hizmet gelir mi, bende diyorum ki; 16 yıldır iktidardalar ne geldi? Bizim 41 tane projemiz var, her şey hallolmuş olsaydı bunlara ihtiyaç yoktu, tam aksine ben kulaklarımla şahit oldum, Başbakanımız geldiydi Bilecik’te kongre yapıldı, konuşmasında iki dakika o ilin sorunlarını anlatmaz mı orada ama maalesef Yenişehir yolunu Başbakana anlatmak İlhami Çınar’a düştü orada. Muhtarımız bağırdı da, Başkanımızın haberi oldu orada, o da yanlış fısıldamışlar dedi ki, Yenişehir yolunda tüneller var o yüzden gecikti yani özetle şunu söylemek istiyorum; iktidar olmak bazen avantaj getirmiyor çünkü kötü çocuk olmamak için, Bilecik’in dertlerini Ankara’ya taşımadılar hiçbir zaman. Bilecik’in dertlerini çözmek için kendileri fedakarlık yapmadılar, Karayollarına söz geçiremediler.

Bilecik’in plakası 11, sonradan bir olmuş yer değil ama maalesef gelişememiş, büyüyememiş evet, AK Parti iktidarları 16 yıldır Türkiye’de önemli işler yaptı ama benim savunduğum şu; Bilecik hakettiği payı alamadı, sebebi de Bilecik siyasetindeki dağınıklık.”

“Çevre yolu projemiz var”

Konuşmasına devam eden Aday Atakan, “bir kere Bilecik’i Hamsu köprüsünden bu yana bir köprüye mahkum etmek hata o yüzden Yenişehir yolundan aşağıya Küplü’ye bağlanacak bir çevre yolu projemiz var yapılması lazım şart. Sanayiden çıkan kamyonları, TIR’ları şehir içine sokmamamız lazım, hem şehrin güvenliği, hem de onları gidecekleri yere hızlı bir şekilde götürebilmek için bu gündemimizde. Artı 15 Temmuz sonrası kışlaları şehir dışına taşıyalım diye Cumhurbaşkanımızın bir kararı var, biz bunu kullanacağız ve Tugayımızı şehir dışına çıkartılması için çaba göstereceğiz. Tugayımız bizim için nimet ama yeri de yanlış, şehir dışına taşımamız lazım, taşıdıktan sonra oradaki arazinin çoğunluğunu yeşil alan olarak değerlendirip imara açmamız lazım, açtıktan sonrada yine projelerimiz arasında var, Hamsu köprüsüne paralel ikinci bir köprü yapacağız, Hamsu Deresi üzerinden Beşiktaş Mahallesi’ne ve Ertuğrulgazi Mahallesi’ne gidecek olan vatandaşlarımız şehir içine girmesinler.

Son zamanlarda bakıyoruz Hürriyet Mahallesi’ne kamu yatırımları devam ediyor, okullar var, Bilim Sanat Merkezi yapılıyor. Cumhuriyet Mahallesi’nden Hürriyet Mahallesi’ne de bir köprü şart, bunlar projelerimizde var, onları inşallah hayata geçireceğiz”dedi.

“Şeffaf Belediyecilik”

Belediye Başkanı olması durumunda bütün vatandaşların Belediyenin faaliyetlerinden haberdar olacağını söyleyen Aday Atakan, “yine ilk açıkladığım projelerden bir tanesi şuydu; açık ve şeffaf yönetim, eski Elmas Büfe’nin orada biliyorsunuz bir ışıklı tabela var, onun yerine Bilecik Belediyesi’nin tabelası olacak orada, Bilecik Belediyesi’nin ait her şey oradan takip edilebilecek” ifadelerine yer verdi.

“Aşevi açacağız”

Bilecik’te her gün yemek pişen bir Aşevi’nin olacağını da söyleyen Aday Atakan, “Aşevi projesi paylaştım. Bilecik’in bir aş evi yok, olmayana yardım etmek bizim kültürümüzün bir gereği. Aşevi açacağız, Aşevi’nde her gün yemeği pişmeyenlere, öğrencilere, parası olmayanlara yemek ikram edeceğiz, bir tanede mobil ekip kuracağız, bu mobil ekip ile yaşlılarımızın evlerine servis yapacağız, bunların evlerine her gün yemeklerini götüreceğiz, o mobil ekiplerimiz arada birde belirli periyotlarda evlerin temizliğini yapacak”dedi.

“Tarihi çarşı projemiz var”

Eski Otogarın bulunduğu alana Bilecik’e özgü bir tarihi çarşı yapacaklarınıda söyleyen MHP Belediye Başkanı Adayı Akın Atakan, “çarşının merkezinde bir tane tarihi çarşıya ihtiyacımız var, Bilecik’i temsil edecek, Bilecik’i anlatacak, esnaflarımıza yeni yer imkanı sunacak tarihi çarşı projemiz var. Tarihi çarşıyı nereye yapacağız, eski Otogarın olduğu bölgeye yapacağız, orada 17 dönem arazi var, alt katı otopark, üst tarafı çarşı olarak kullanacağız” dedi.

“STK yerleşkesi yapacağız”

Birçok STK, dernek ve siyasi partinin eski Seven Çarşısı içerisinde bulunan dükkanlardan ucuz kira karşılığı yararlandığına dikkat çeken Akın Atakan, bu tarz bir yerin oluşturulacağını söyledi ve konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Seven Çarşısı’nın yerini de eskiden uygun fiyatta kiralarla kalınıyordu esnaflarımız, STK’larımız, siyasi partilerimiz, derneklerimiz. Biz yine aynısı yapacağız, bir tane STK yerleşkesi yapacağız, orada bunlara uygun fiyatlara kiralık yer vereceğiz, aynı şekilde konferans salonlarımız, toplantı salonlarımız yine orada hizmet verecek.

Bilecik Belediyesi sağolsunlar çok güzel parklar yapıyor ama parkların iki tane eksiği var, engelli çocuklarımız parklardan yararlanamıyor, biz parkları da engellilerin kullanabileceği hale getireceğiz, artı, kamera koyacağız, 7/24 parklarımızda kamera olacak, kameralarla parklarımızı güvenli hale getireceğiz.”

“Kapalı pazar ve otopark sayısını artıracağız”

Bir tane kapalı pazarımız var, ben TOKİ’de oturuyorum, TOKİ’deki teyzelerim, amcalarım eline alıyor çantasını biniyor minibüse Hürriyet Mahallesi’ne kapalı pazara geliyor, biz kapalı pazar sayılarını artıracağız, nüfusun yoğun olduğu mahallelere 2’inci, 3’üncü kapalı pazarlar yapacağız, pazar olduğu günlerde vatandaşımız buraları ihtiyaçlarını gidermek için kullanacak, pazar olmadığı günlerde de otopark ihtiyacı görülecek, çarşıda her bulduğumuz yerde otoparkı mevcut kılacağız, sonrada bu kapalı otoparkların ücretini normal yerlerdeki yerlerin yarısı yapacağız, yüzde 50 daha ucuz olacak, ana caddelerdeki trafiği rahatlatacağız. Bu yolları, köprüleri ve otoparkları hallettikten sonra trafiği çözmek çok basit, trafik sorununu da Garanti Bankası’nın, Halk Bank’ın önünden ana caddeyi oradaki trafiğe park yasağı getireceğiz, orada sadece bekleme imkanı vereceğiz, bu şekilde de ana arterdeki trafiği akıcı hale getireceğiz” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi’nin sorunlarına da değinen aday Akın Atakan, “asıl sorun ise Küçük Sanayi Sitesi’nin sorunu, 3’üncü Organize’nin girişinde Küçük Sanayi Sitesi’nin yeri de hazır, inşallah biz yönetimi devraldığımız anda süratle oraya taşıma ile ne gerekiyorsa oraya yapacağız. Küçük Sanayi’nin altyapısı ile ilgilide, senin arazin, benim arazim kavgasını da bitireceğiz, önceki dönemlerden biliyoruz yani, sanayinin altyapısı kötü, yolu yapılacak, asfaltı yapılacak, ben karışmam, ben yapmam öyle bir şey yok, öncelikle ara sokakların, yolların tamamen kaldırılması lazım, altyapının, drenajın, yağmur sularının güzelce halledilip üzerinin kapatılması lazım, yani biz sadece ana arterlere asfalt yapıp geçmeyeceğiz, ara sokakların tamamına da el atacağız”dedi.

Sanayici esnafının birçok sorusunu da cevaplayan Aday Atakan, Seven Çarşısı’nın bulunduğu yere yapılan binanın yıkılıp yıkılmayacağına yönelik soruyada, “Seven Pasajı yıkılmayacak ama oranın eskiden bir işlevi vardı, orada siyasi partiler vardı, dernekler vardı, vakıflar vardı, dükkanlar vardı, bunlar oralarda uygun fiyatlarla kalıyorlardı, biz yine aynı işi göreceğiz. Seven Pasajı’ndaki o eski görevi ifa edeceğiz, uygun fiyatlı, düşük ücretli bir bina yapacağız onu söylüyorum.”

“Sosyal Market yapacağız dedik”

Sosyal Market yapacağız dedik, STK’lar, vakıflar, dernekler tek tek yardım yapıyorlar ama biz tamamını tek elde, bir arada tutalım diye Sosyal Market projemizi koyduk, biz yine bir yer tahsis edeceğiz, bu market içerisinde gıda ve kıyafet ihtiyacı olanlar buradan ücretsiz alışverişini yapacaklar.

“Kent meydanına ihtiyaç var”

Bilecik’in kent meydanına ihtiyacı var. Valilik çevresi yıkılıyor, devam edecek bu yıkım işleri, biz oranın imara açılmasına engel olacağız, orasını bir park, olarak meydan olarak değerlendireceğiz.

“Raylı sistem projemiz masamızın üzerinde”

Hafif raylı sitem yapacağız, Bilecik’te neden olmasın diye projelerimizin arasına aldık, kolay bir şey değil ama biz proje olara masamızın üzerine koyacağız. Yeni Otogar’dan üniversiteye kadar uzanan bir hafif raylı sistem, yeni Otogar’dan çıkacak, yüksek Hızlı Tren güzergahından, Karasu’nun  kenarından, İstasyon mevkiine, oradan TOKİ güzergahını takip edip üniversiteye kadar devam edecek.

“Diriliş obası kuracağız”

Bilecik’in tanıtıma ihtiyacı var, bizim Söğüt’te her sene icra ettiğimiz Ertuğrulgazi’yi Anma Şenliklerinin orada yapılabileceği bir Diriliş Obası projemizi yine projelerimizin arasına aldık. Sürekli olarak konaklama yapılabilecek, Osmanlı’nın doğduğu topraklarda Osmanlı’nın yaşantısını gösterilebilecek bir Diriliş Obası projesini hayata geçireceğiz inşallah. Şehir dışından gelen turistlerimiz orada hem Bilecik’i görecek, hem Osmanlı’yı görecek, hem de biz Bilecik’te yaşayan vatandaşlarımızda hafta sonları ailemizle, çocuklarımızla beraber hoşça vakit geçirebileceğimiz bir yer olacak.

“Sanayi esnafına eleman yetiştireceğiz”

Bütün mahallelerin tamamında, özellikle nüfusun yoğun olduğu yerlerde spor ve yaşam merkezleri oluşturacağız. Bunların amacı, 10 mahallede kalan herkes orada sporunu yapabilecek, buraların en önemli işlevi de eğitim merkezleri olması, hem işsiz çocuklarımız için, hem de kadınlarımız için orada mesleki eğitimler vereceğiz. Mesleki eğitim sadece vermekle olmuyor,artık devlet sertifika istiyor, bu sertifikaları verebilecek nitelikte oralarda kurslar düzenleyeceğiz, sanayimizin, esnafımızın ihtiyaç duyduğu alanlarda eleman yetiştirilmesine oradan katkıda bulunacağız.”

Gerçekleşen buluşma sohbet havasında geçerken, sanayici esnafı MHP Belediye Başkanı adayı Akın Atakan’a dilek ve temennilerde bulundu.

Editör: TE Bilişim