Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu, Bilecik’teki halk buluşması programını katılacağı televizyon programı nedeni ile iptal etti fakat Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ve Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret etti. Bilecik Belediyesi’ni ziyaretinde renkli dakikaların yaşandığı görülürken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’nun Bilecik'li olduğu ortaya çıktı. Anne tarafından Bozüyük Poyra Köyü’nden olan Türkmenoğlu, kendisinin Bilecik için ayrı yeri olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, beraberinde AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit ve partililerin bulunduğu ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti belirterek teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Türkmenoğlu'na Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bizler Bilecik'i; Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek, Kuruluş ve Kurtuluşun Beşiği, Şeyh Edebali Diyarı, Ata Toprağı, Ertuğrul Sancağı Bilecik olarak tarif ediyoruz.

Hakikaten bizim mermer rezervinin üçte biri Bilecik sınırlarımız içinde. Uluslararası boyutta ihracatımız da var. Seramiğin ham maddesi noktasında da önemli fabrikalarımız var. Bilecik aynı zamanda Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olmak hasebiyle Dirilişin de şehridir. Kurtuluş mücadelesinde İnönü Muharebelerinin olduğu bir yer. Bilecik olarak, halkımızın teveccühleriyle 3. kez Belediye Başkanlığı hizmetini yapmak nasip oldu. Bilecik'imiz, Allah'a şükürler olsun ki coğrafyasının zorluklarına rağmen ulaşım, altyapı gibi temel ihtiyaçları Türkiye standartları seviyesine ulaştırmış bir ilimiz. Bizler de bu anlamda şehir insanımıza hizmet etmeye devam ediyoruz'' dedi.


CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI TÜRKMENOĞLU:

''BEN DE KISMEN BİLECİKLİYİM''

Ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu ise kısmen Bilecik'li olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Annem Bozüyük Poyralı. Çocukluğum buralarda geçti. Çocukluğumuzda pazar Salı günü kurulurdu ve ben dayımla birlikte pazara gelirdim. Biliyorsunuz ki Türk Dünyası Parlementerler Vakfı'nın da yönetim kurulu üyesiyim aynı zamanda. Eskişehir'de bir programımız oldu vakıf olarak. Burada da bir programımız olacaktı. Ancak aniden çıkan bir televizyon programı dolayısıyla buradaki programımızı iptal etmek zorunda kaldık. Tabi bizler buradan geçerken ata toprağımız Bilecik'i ziyaret etmek istedik. Bu vesileyle Bilecik'li olduğumuzu da tescillemiş olduk. Anayasa çalışmaları çerçevesinde illerimizi dolaşıyoruz. Vatandaşlarımıza doğru bilgileri vermeye çalışıyoruz. Çünkü gerçekten çok yanlış ve yalan bilgiler dolaşıyor. Bizler de bu anlamda vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ziyaretin sonunda Başdanışman Türkmenoğlu'na 3 boyutlu Osmanlı Arması ile Bilecik seramiğinden yapılmış kahve fincanı takımı hediye etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve konuğu daha sonra Bilecik Belediyesi Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezerek, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, katıldığı Kanal A’daki televizyon programında kendisine söz verilir verilmez Bileciklilere selam gönnderdi ve tertip edilen programın televizyon programına katıldığı için iptal edildiğini, bu yüzden üzgün olduğunu söyleyerek artık Bilecik'in de 2 milletvekilinin yanından bir de Başdanışmanı olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim