İlk kez gazetemizin gündeme getirdiği ve Bilecik’i yakından ilgilendiren özel bir bankanın açacağı Call Center (Çağrı Merkezi) haberimiz kamuoyunda geniş yankı buldu.

Çağrı Merkezi’nin ilimizde yapılması durumunda 1500 gence iş imkanı sağlanması beklenirken, ilimiz idarecileri ve siyasilerini bu konuda göreve davet etmemizin ardından konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ardından gazetemize açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’dan ilginç bir çıkış geldi.

Haberimizi Ankara’da internet sitemizden okuyan Milletvekili KİT Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, gazetemiz editörü Cafer Elmas’ı arayarak ‘senden bir şey saklayamayacak mıyız biz. Bu işi gizli ve derinden halletmeye çalışıyorduk, sen patlatmışsın bombayı’ dedi.

Poyraz, Call Center’in ilimize kazandırılması konusunda Belediye Başkanı Selim Yağcı ile istişareleri olduğunu ve bu yatırımın Bilecik’e kazandırılması için gerekli girişimleri ve görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

Bilecik en avantajlı il’

Milletvekili Fahrettin Poyraz çağrı merkezinin açılması düşünülen iller arasında en avantajlı ilin Bilecik olduğunu ve çevre yolunun yanı sıra açılacak olan hızlı tren sayesinde İstanbul başta olmak üzere çevre illere en fazla 1 saatlik ulaşım imkanının olacağını belirterek, diğer aday iller arasından en uygun yerin Bilecik olup  çağrı merkezinin açılması için gerekli çalışmaların devam ettiğini söyledi. Poyraz ayrıca, Vali, Belediye Başkanı’nın yanısıra banka yetkilileri ile gerekli görüşmelerinde yapılacağını vurguladı.

‘Dezavantajımız kalifiye eleman’

Muhatabın özel sektör olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Fahrettin Poyraz, dezavantajımızın ise bankanın isteğine cevap verebilecek kalifiye elemanı bulup bulamayacağımız olduğunu belirtti.

Poyraz, ilk etapta düşünülen 400 kişilik ekibin zaman içerisinde 1000- 1500‘lere ulaşacağını ve bu konuda çağrı merkezine kalifiye eleman bulunup bulunulamayacağının endişesini yaşadığını söyledi.
Editör: TE Bilişim